Košarka

PAVIĆEVIĆ: Da savladamo Holandiju kako znamo i umijemo

PavicevicLuka22.08
M
uška košarkaška reprezentacija u srijedu (20 sati) u Lejdenu će igrati protiv Holandije u posljednjem kolu grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine. ''Crveni'' u dobrom raspoloženju dočekuju gostovanje u gradu udaljenom 50-ak kilometara od Amsterdama, sa željom da se revanširaju protivniku za neočekivani poraz u ''Morači'' (65:60) i da pobjedom završe svoj dio posla u iščekivanju raspleta u ostalim kvalifikacionim grupama.

PAVIĆEVIĆ: Da savladamo Holandiju kako znamo i umijemo
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora zavisi od rezultata ostalih mečeva, kalkulacija je više, a najrealnije su da Letonija u gostima savlada Rumuniju ili da Bosna i Hercegovina ostvari ubjedljivu pobjedu na Islandu – Suadu Šehoviću i saigračima tada bi bila dovoljna minimalna ili u drugom slučaju, pobjeda sa dvocifrenim brojem poena u Lejdenu.

Selektor Luka Pavićević uoči meča odluke ističe da njegovi izabranici ne treba da se opterećuju raspletom u ostalim grupama, već da završe svoj dio posla i da savladaju Holandiju.

- Ne smijemo da se opterećujemo rezultatima ostalih mečeva, jer je situacija za nas veoma teška i bez toga. Sistem takmičenja na koji smo upozoravali od samog starta je takav da se može desiti da drugoplasirana selekcija sa četiri pobjede u grupi od četiri selekcije, može da ne izbori plasman na Eurobasket, za razliku od tima koji je upisao dvije pobjede u grupi sa tri reprezentacije. To je, međutim, nešto čime ne treba da se bavimo u ovom trenutku, jer je ispred nas jednostavan zadatak. Izuzetno neugodnu i disciplinovanu ekipu Holandije, moramo da savladamo kako znamo i umijemo – rekao je Pavićević.

Holandija je priredila iznenađenje u prvom međusobnom duelu i slavila u ''Morači'' (65:60), što je najbolja opomena Suadu Šehoviću i saigračima da prije svega treba da završe svoj dio posla i ostvare trijumf protiv neugodnog protivnika, pa da tek nakon toga čekaju rasplet u ostalim kvalifikacionim grupama.

- Za razliku od prvog meča u Podgorici, kada smo u drugom poluvremenu izgubili konce igre u napadu, a time i tranzicione odbrane, moramo da budemo značajno mirniji i skoncentrisaniji, kako bi ispravnim napadom i uz dobar protok lopte, došli do pozitivnog rezultata. To je neophodno protiv tima koji igra usku odbranu kako bi došli u dobru poziciju u napadu. Očekuje nas veoma zahtjevan meč, naročito zbog pritiska koji osjećamo. Iz tog razloga ne treba da se opterećujemo drugim rezultatima, jer na njih ne možemo da utičemo. Najvažnije je da ostvarimo pobjedu i završimo naš dio posla, a nakon toga ćemo vidjeti da li je to bilo dovoljno za ostvarenje cilja – zaključio je Pavićević.

Utakmica Holandija – Crna Gora u Lejdenu igra se u 20 sati. Izrael u prvom meču posljednjeg kola, od 18 sati u Nikoziji dočekuje Bugarsku, ali taj meč nema rezultatski značaj. Izrael je, naime, osigurao prvu poziciju u grupi, dok će Bugarska kao posljednja završiti nastup u kvalifikacionoj grupi B.

Portal Analitika