Košarka

Košarkaši doputovala u Lejden, ŠEHOVIĆ: Ne zavisi sve od nas

TreningKosarkasi25.08
M
uška košarkaška reprezentacija doputovala je u Lejden, gdje će u srijedu (20 sati) igrati protiv selekcije Holandije u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine. ''Crveni'' su u grad udaljen 50-ak kilometara od Amsterdama, doputovali oko 18 sati preko Sofije, a odradili su i trening u dvorani u kojoj će pokušati da se revanširaju protivniku za neočekivani poraz u prvom međusobnom duelu u ''Morači''.

Košarkaši doputovala u Lejden, ŠEHOVIĆ: Ne zavisi sve od nas
Portal AnalitikaIzvor

 

Uoči posljednjeg kola, izabranici Luke Pavićevića u situaciji su da im ni pobjeda u Lejdenu ne garantuje plasman na treće uzastopno prvenstvo Evrope – kalkulacija je mnogo, a najrealnija je da Rumunija na svom parketu izgubi od Letonije, koja je već obezbijedila plasman na šampionat Starog kontinenta, pa da Suad Šehović i saigrači trijumfom ostvare cilj.

- Ostali smo u trci za plasman na Evropsko prvenstvo, ali više ne zavisi sve od nas. Uradićemo sve da savladamo neugodnog protivnika kao što je Holandija, ali znamo da neće biti lako ostvariti pobjedu bilo kojom razlikom jer se radi o disciplinovanom timu koji nas je iznenadio u Podgorici. Moramo da damo sve od sebe kako bi slavili pred njihovim navijačima i onda da se nadamo da će nam se poklopiti i ostali rezultati kako bi ostvarili cilj i plasirali se na treće uzastopno prvenstvo Evrope. Moramo da budemo disciplinovaniji nego što je to bio slučaj u prvom meču, moramo da zaustavimo njihov kontranapad, ne smije da nam se ponovi situacija da imamo 15-ak izgubljenih lopti što protivnik kažnjava lakim poenima. Ukoliko uspijemo da ispunimo te zadatke, mislim da imamo šanse protiv protivnika koji igra duge napade i na oko 60 primljenih poena – kazao je kapiten Suad Šehović.

- Ne smijemo da razmišljamo o ostalim mečevima od kojih nam zavisi plasman na Eurobasket. Moramo da se skoncentrišemo na naš duel i da pokušamo da odigramo na najbolji mogući način. Naša želja je da ostvarimo pobjedu, a o razlici ne smijemo da razmišljamo jer to može da bude opasno. Nakon što se završi duel protiv Holandije, sačekaćemo rasplet u ostalim grupama i znati da li smo uspjeli da se plasiramo na šampionat Evrope. Letonija je favorit protiv Rumuniji i nadamo se da će opravdati tu ulogu iako za njih taj meč nema rezultatski značaj – zaključio je Šehović.

Reprezentacija će u utorak odraditi još jedan trening u Lejdenu, a utakmica je na programu u srijedu u 20 sati.

Portal Analitika