Politika

Herceg Novi: Svi za prijevremene izbore

2508hn
K
onačno su sve politčke partije u lokalnom parlamentu u Herceg Novom za skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje prijevermenih izbora. Skupštinski kolegijum prihvatio je inicijativu DPS-a o novoj vanrednoj Skupštini na kojoj će odbornici vratiti mandate građanima i izabrati novu Opštinsku izbornu komisiju.

Herceg Novi: Svi za prijevremene izbore
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi Televizija Crne Gore usaglašeno je i da se raspravlja o broju odborničkih mandata za naredni saziv Skupštine, kao i o neodložnim odlukama za funkcionisanje grada do izbora.

Prije koelgijuma DPS je saopštio da je potpuno spreman za nove izbore.

Hercegnovski DPS nikada nije bio protiv prijevremenih izbora u tom gradu, ali kada je to odbio u nekoliko navrata, SNP sa koalicionim partnerima pokušao je da oformi novu skupštinsku većinu, isključivo zbog deblokade lokalne uprave i raspisivanja izbora, saopštili su na pres konferenciji Andrija Radman i Đuro Marić.

Odgovornost za nefunkcionisanje Skupštine od marta, kao i političku krizu DPS prebacuje SNP-u i njegovim koalicionim partnerima koji su opstajali na vlasti sve do momenta dok nijesu izgubili lične pozicije, navode Radman i Marić.

DPS skupštinskom kolegijumu, koji je radi dogovora oko nastavka Skupštine sazvan danas, predlaže da naredna sjednica Skupštine ima dvije tačke dnevnog reda: izbor nove Opštinske izborne komisije i skraćenje mandata odbornicima.

 

Portal Analitika