Politika

PRAVEDNA: Suštinskih promjena nema bez odlaska Đukanovića

pravedna
P
rotekli lokalni izbori samo su još jedan u nizu dokaza koji   potvrđuju da je crnogorska država talac neodgovorne i samožive  političke klase. Partije su odavno postale sebične društvene grupe čija se sva briga svodi na lični i stranački interes, saopšteno je iz Pravedne Crne Gore.

PRAVEDNA: Suštinskih promjena nema bez odlaska Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

Iz tog političkog kluba navode da vladajuća koalicija politiku shvata kao djelatnost koja je besmislena ukoliko ne doprinosi ličnom bogaćenju,  funkcionerskim položajima i rasturanju državne kase.

- Zato je za DPS i njegove satelite užasna i sama pomisao na  gubitak vlasti. Svi oni dobro znaju da je njihova politika iskarikirala državotvornu i evroatlantsku ideju i da suštinskih promjena nema bez odlaska Đukanovića i smjene aktuelnih stranačkih i državnih prvaka. Međutim, u vladajućim partijama ne postoji niko ko je spreman da postavi neprijatna i principijelna pitanja svojim liderima, počev od dometa ležećih reformi, raširenog osjećanja neslobode i beznadežnosti, pa do njihovih  imovinskih kartona – navodi se u saopštenju.

Dalje se navodi da nema sumnje da Crna Gora postaje besudna i siromašna zemlja u kojoj je udobno samo vladajućim političarima, „njihovim partijskim lakejima,  stranačkim biznismenima i kriminalcima“.

-  Zato samo naivni  građani mogu očekivati od ovakvih vladajućih stranaka da sprovedu reformatorsku evroatlantsku politiku. Međutim, kako vrijeme odmiče politika komercijalnih i kolebljivih suverenista zaslužuje da bude poražena od Lekićevog bleferskog opozicionog saveza i ostataka miloševićevske politike. Opozicija koja evropski put zagovara preko ruskih stepa i zgarišta velikosrpstva je prava mjera za Đukanovića i njegove političke i interesne lojaliste – zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika