Svijet

Ukrajinske snage sukobile se sa konvojem iz Rusije

tenkioviiviviv
U
krajinske vlasti su saopštile da je danas došlo do sukoba između graničara i konvoja od nekoliko desetina oklopnih vozila i tenkova koji su ušli na ukrajinsku teritoriju iz Rusije kod Azovskog mora.

Ukrajinske snage sukobile se sa konvojem iz Rusije
Portal AnalitikaIzvor

- Ukrajinsku granicu je prešao konvoj od nekoliko desetina tenkova i oklopnih vozila koji je ušao u oblast blizu ukrajinskog industrijskog grada Marijupolja - izjavio je portparol snaga bezbjednosti Leonid Matjuhin za AFP.

On je dodao da su konvoj zaustavili graničari i da je u toku sukob.

Prema riječima šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Rusija želi da uskoro pošalje još jedan konvoj sa humanitarnom pomoći u istočnu Ukrajinu.

- Humanitarna situacija se ne poboljšava, već se pogoršava. Mi želimo da postignemo sporazum o svim uslovima za isporuku drugog konvoja istim putem narednih dana - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare, prenio je Rojters.

Ruski ministar spoljnjih poslova je, takođe, kazao da se ne može sva šteta nanijeta civilnoj infrastrukturi u istočnoj Ukrajini, gdje je u toku sukob između ukrajinskih i proruskih snaga, pripisati greškama ili slučajnosti.

On je uoči sjutrašnjeg sastanka ruskog i ukrajinskog predsjednika u Minsku istakao da je Rusija spremna da upotrebi svaki oblik diplomatije u cilju okončanja sukoba u Ukrajini.

- Mi smo spremni za svaki oblik diplomatije koji daje rezultat - rekao je Lavrov, dodajući da je cilj da se pomogne Ukrajincima da se dogovore među sobom, naveo je Rojters.

 

Tanjug, foto: dnevne.rs

Portal Analitika