Politika

DF, SNP i koalicija SDP-a i Pozitivne formiraju vlast u Kolašinu?

2408kolasin
N
akon blokade od tri mjeseca Kolašin bi trebalo da dobije novu vlast. Na osnovu neformalnih pregovora, vlast u tom gradu trebalo bi da čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija i koalicija Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore, javlja Televizija Vijesti.

DF, SNP i koalicija SDP-a i Pozitivne formiraju vlast u Kolašinu?
Portal AnalitikaIzvor

U DF-u očekuju da će posao završiti do kraja mjeseca. Napominju da nema spornih pitanja za postizanja koalicije. Isto poručuju iz SNP-a gdje početak pregovora očekuju nakon sazivanja konstitutitvne sjednice. U SDP-u iz Evropskog lica Kolašina ne žele da komentarišu ishod eventualnih pregovora dok rezultati ne budu zvanično objavljeni.

Zvanični pregovori o formiranju vlasti trebalo bi da počnu nakon objavljivanje rezultata lokalnih izbora u Kolašinu u Službenom listu.

Predstavnik kolašinskog SNP-a, Vladimir Martinović kazao je da treba sačekati da se ispune sve potrebnje procedure za početak pregovora o formiranju vlasti u Kolašinu.

"Građane Kolašina pozivam na još malo strpljena i uvjeravam ih da ćemo onako kako su oni glasali formirati vlast u ovom gradu“, kazao je za TV Vijesti Martinović.

U DF-u vjeruju da će vlast sa SNP-om i koalicijom Evropsko lice Kolašina formirati do kraja avgusta.

"Mislim da period od šest dana nije kratak da se nešto riješi. Može da bude prolongiranja, ali vrlo malo“, kazao je Aleksandar Dožić iz DF-a.

U SDP-u ne žele da daju izjave dok se ne stavi pravna tačka na rješenje izbornih rezultata. Predsjednica kolašinskog odbora SDP-a Željka Vuksanović ranije je saopštila da neće praviti koaliciju sa grupom građana koja je partner u vlasti DPS-u jer su protiv njih podnosil krivične prijave. Kako sa DPS-om nemaju većinu, Vuksanović je kazala da o toj opciji i ne razmišljaju.

Ukoliko u pregovorima ne iskrsnu problemi koalicija DF, SNP i koalicije Evropsko lice Kolašina je, kako smatraju u opoziciji, gotova stvar.

"Ne očekujem posebne probleme. Budući konstituenti vlasti će sigurno sagledati sve okolnosti i poteškoće sa kojima se uprava Kolašina suočavala“, kazao je Dožić.

Isto su ponovili i iz SNP-a.

"Između SNP-a, DF-a i SDP-a nema nikakvih spornih pitanja. Nemamo problema u vezi sa kadrovskim rješenjima jer o tome nijesmo još govorili i ja čvrsto vjerujem da ih neće ni biti“, kazao je Martinović.

Na izborima 25.maja DPS je osvojo 10 mandata, DF osam, SNP sedam, a koalcija Evropsko lice Kolašaina i Grupa građana po tri odbornička mandata.

Izvor:  Tv Vijesti/Cdm.me

Portal Analitika