Svijet

"Ubistvo Folija izdaja Britanaca"

2408foli
U
bistvo američkog novinara Džejmsa Folija koga je ubio džihadista koji je državljanin Britanije, predstavlja izdaju britanskog naroda, kaže Filip Hamond.

"Ubistvo Folija izdaja Britanaca"
Portal AnalitikaIzvor

Ubistvo američkog novinara Džejmsa Folija, koje je izvršio pripadnik džihadističke organizacije Islamska država za koga se vjeruje da je iz Velike Britanije, predstavlja "apsolutnu izdaju svega za šta se britanski narod zalaže", poručio je britanski šef diplomatije Filip Hamond, javlja BBC.

On je u "Sandej tajmsu" napisao da vlada ulaže "znatne resurse" u borbu protiv ove "varvarske ideologije", dodajući da bi prijetnja od sukoba u Siriji i Iraku mogla trajati veoma dugo.

Britanske vlasti pokušavaju da identifikuju džihadistu sa engelskim akcentom koji se vidi na snimku Folijevog ubistva izvršenog ovog mjeseca, navodi BBC.

Islamska država je objavila video sa trenucima prije i nakon što je Foliju odrubljena glava. On je otet 2012. godine u Siriji.

"Strašno je što je počinilac ovog uzašnog zločina, po svemu sudeći, odrastao u Velikoj Britaniji. To je krajnja izdaja naše zemlje, naših vrijednosti i svega za šta se britanski narod zalaže", napisao je Hamond u "Sandej tajmsu".

B92

Portal Analitika