Ostalo

VN Belgije: Rikardo pobijedio u Spa Frankoršampu

Rikardo24.08
V
ozač Red bula, Australijanac Danijel Rikardo, pobjednik je Velike nagrade Belgije, 12. trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 koja je danas vožena u Spa Frankoršampu.

VN Belgije: Rikardo pobijedio u Spa Frankoršampu
Portal AnalitikaIzvor

Rikardo je do treće pobjede u Formuli 1 došao u vremenu sat, 24 minuta, 36 sekundi i 55,6 stotinki. On je ove sezone pobijedio i u Montrealu i Hungaroroingu.

Njemac Niko Rozberg u Mercedesu, koji je startovao sa pol pozicije, osvojio je drugo mjesto, dok je treći bio Finac Valteri Botas u Vilijamsu. Na četvrtom mjestu završio je Finac Kimi Raikonen u Ferariju, peti je bio Njemac Sebastijan Fetel u Red bulu, a šesti Danac Kevin Magnusen u Meklarenu.

Bodove su još osvojili Britanac Dženson Baton u Meklarenu, Španac Fernando Alonso u Ferariju i vozači Toro Rosa, Meksikanac Serhio Peres i Rus Danil Kvjat. Britanac Luis Hamilton u Mercedesu zbog kvara na bolidu odustao je u 39. krugu.

Rozberg je vodeći u plasmanu vozača sa 220 boda. Hamilton je drugi sa 191, a treći Rikardo 156 bodova. Mercedes je vodeći u plasmanu vozača sa 411 bodova. Red bul je drugi sa 254, dok treće mjesto zauzima Ferari sa 158 bodova. Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 7. septembra u Monci za Veliku nagradu Italije. (Mina)

 

Portal Analitika