Fudbal

Primera: Trijumf Malage, poništen gol golmana i dva crvena

PrimieraNovologo
U
prvom kolu španske Primere fudbaleri Malage savladali su Atletik Bilbao sa 1:0, uz promašen penal i dva isključena igrača, dok je u samom finišu poništen gol golmanu Baskijaca Gorki Iraizozu.

Primera: Trijumf Malage, poništen gol golmana i dva crvena
Portal AnalitikaIzvor

Odlučujući momenat odigrao se u 35. minutu kada je golman Bilbaoa Iraizoz u svom kaznenom prostoru oborio Santa Kruza i skrivio penal, ali je i dobro prošao pošto je dobio samo žuti karton. Luis Alberto je izveo najstrožu kaznu, golman gostiju mu je pročitao namjeru da gađa donji lijevi ugao i na njegovu žalost odbio loptu pravo do ofanzivnog veziste Malage koji je postigao gol za pobjedu.

Domaći tim je u samom finišu ostao sa devetoricom, jer su Duda u 88, a ubrzo i Antunes pocrvenjeli poslije preoštrih faulova, da bi u petom minutu sudijske nadoknade Bilbao došao do nevjerovatnog pogotka.

Prilikom prekida sa desne strane golman Baskijaca Iraizoz je otišao u protivnički kazneni prostor, bio najviši u skoku i sjajnim udarcem glavom matirao kolegu Kamenog, ali je glavni sudija meča Antonio Mateu Lahoz na asistenciju pomoćnika zbog ofsajda poništio gol za izjednačenje.

Subota:

Malaga - Atletik Bilbao 1:0 (1:0)

(Luis Alberto 35)

Sevilja - Valensija 1:1 (1:0)

(Pareu 44 - Orban 88)

Granada - Deportivo 2:1 (0:1)

(Roćina 55, Babin 77 - Kavaleiro 20)

23.00 Almerija - Espanjol

Neđelja:

19.00 Eibar - Real Sosijedad

21.00 Selta - Hetafe

21.00 Barselona - Elče

23.00 Levante - Viljareal

Poneđeljak:

20.00 Real Madrid - Kordoba

22.00 Rajo Valjekano - Atletiko Madrid

Portal Analitika