Svijet

Pronađena 3 ukradena "kantrimena", ne i onaj kojim je ubijen Jovanović

2308minikantrimen
P
olicija je u posljednjih dvadesetak dana, tragajući za vozilom koje je usmrtilo Luku Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, pronašla tri ukradena "mini kantrimena", prenosi Blic.

Pronađena 3 ukradena "kantrimena", ne i onaj kojim je ubijen Jovanović
Portal AnalitikaIzvor

- Tokom potrage za vozilom, ali i za vozačem "mini kantrimena" koji je udario Luku Jovanovića, policija je krenula s proverama tih vozila, kao i s privremenim oduzimanjem vozila koja bi mogla da dođu u obzir da su učestvovala u nesreći - rekao je za B92 Borislav Kovačević iz Odjeljenja za suzbijanje delikata na vozilima Policijske uprave Beograd.

- Oduzeli smo četiri takva automobila. Od ta četiri, za tri smo utvrdili da su ukradena u inostranstvu. Ukradena su u Austriji i to u posljednjih mjesec dana - kazao je Kovačević i dodao da su kola na provjeri.

Ta vozila imala su lažne "papire", sa drugim brojem šasije, iako u samim vozilima broj šasije još nije prekucan, a provjerava se da li su oni koji su vozila posjedovali, takođe imali falsifikovana dokumenta. Prema njegovim riječima, najčešće i vozači imaju falsifikovana lična dokumenta - prijave boravišta ili radne vize, a nekada i falsifikovane lične karte.

- Iako su sva tri vozila ukradena u Austriji i imala su austrijske table, jedno vozilo je oduzeto sa bugarskim tablicama, a dva sa italijanskim - što potvrđuje priču sa falsifikovanjem, da bi se granica prešla - rekao je Kovačević i dodao da ih nije prošvercovala ista kriminalna grupa.

Potraga za "mini kantrimenom", vozilom kojim je izazvana nesreća u kojoj je poginuo Luka Jovanović, još traje.

Portal Analitika