Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • CAVTAT: U ponedjeljak sastanak Đukanovića, Milanovića, Bevande i Rame pred susret sa Angelom Merkel

CAVTAT: U ponedjeljak sastanak Đukanovića, Milanovića, Bevande i Rame pred susret sa Angelom Merkel


2308sastanakpocetna
U ponedjeljak 25. avgusta u Cavtatu biće održan radni sastanak predsjednika Vlade Hrvatske Zorana Milanovića sa crnogorskog premijerom Milom Đukanovićem, albanskim premijerom Edijem Ramom i predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom.

CAVTAT:  U ponedjeljak sastanak Đukanovića, Milanovića, Bevande i Rame pred susret sa Angelom Merkel
Portal AnalitikaIzvor

 

Saopštenje o  sastanku u Cavtatu, koji će biti organizovan u restoranu Leut, objavio je danas Ured predsjednika hrvatske Vlade a, kako saznaje Portal Analitika, inicijativa za sastanak je u cilju pripreme i nastupa na Konferenciji o Zapadnom Balkanu koju organizuje 28. avgusta u Berlinu njemačka kancelarka Angela Merkel.

U fokusu skupa u Berlinu biće teme evroatlanskih integracija Zapadnog Balkana kao i zajedničkih projekata koji bi vodili ka dinamičnom ekonomskom oporavku regiona. Na konferenciju su pozvani premijeri, ministri vanjskih poslova i ministri privrede iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Kosova, Makedonije i Albanije te predstavnici Evropske unije. Osim delegacija zemalja zapadnog Balkana, na konferenciju su pozvani i predsjednik Evropskog savjeta Herman van Rompej, predsjednik Evropske komisije Hoze Manuel Barozo, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku Ketrin Ešton i komesar za proširenje i susjedsku politiku Štefan File.

Portal Analitika