Muzika

Uskoro premijera dokumentarca "The Wall"

roger-waters-wall
D
okumentarac bivšeg pjevača, basista i tekstopisca engleskog rok sastava Pink Floyd - Rodžera Votersa "Roger Waters The Wall" snimljen tokom trogodišnje solo turneje, biće premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 6. septembra, piše časopis Rolling Stone.

Uskoro premijera dokumentarca "The Wall"
Portal AnalitikaIzvor

Film je snimljen tokom Votersove "The Wall" solo turneje između septembra 2010. do septembra 2013., na kojoj je istoimeni album Pink Floyda izveo u cijelosti.

Sinopsis obećava uzbudljivo iskustvo rok zabavljačkog talenta te baca svjetlo na teme rata i gubitaka dok prati Votersa na podužoj turneji.

Voters je film napravio u saradnji s kreativnim direktorom "The Wall" turneje Šonom Evensom.

Dug 133 minuta, imaće pet projekcija na festivalu, od čega su dvije rezervisane za profesionalce u filmskoj indistriji.

"Otkad je album "The Wall" objavljen, postao je jedan od klasičnih album svih vremena. Njegova popularnost se nastavlja, a poruke i danas žive.

Duboko pogođen očevom i đedovom smrću u dva svjetska rata, Voters nastoji da radi na tome da se sruše zidovi koji vode do nesporazuma i ratova.

Ovaj film omogućuje Rodžeru da otkrije što mu "The Wall" još uvijek znači dok ga izvodi pred desecima hiljada fanova", kazao je glavni direktor Međunarodnog filmskog festivala u Torontu Pirs Handling.

Voters je u sklopu trogodišnje turneje odradio 219 nastupa u arenama i stadionima širom svijeta, a uprihodio je 458 miliona dolara.

"Ne mogu stati s tom turnejom, kazao je Voters prošle godine za Rolling Stone. "Morate prihvatiti činjenicu da neću zauvijek živjeti (...) morate to prihvatiti kada radite nešto tako ogromno kao što je ova turneja".

Voters trenutno radi na svom prvom solo rok albumu od onog iz 1992. "Amused to Death". Još je od ranije poznato da će biti 55 minuta dug i da će sadržavati pozorišni element.

"Sadrži likove koji razgovaraju jedan s drugim. Riječ je o starcu i djetetu koji pokušavaju otkriti zašto se ubijaju djeca", otkrio je Voters. Nije siguran u to hoće li novi album biti popraćen turnejom.

 

Portal Analitika