Politika

Budva: Bivši odbornici Pozitivne formiraju novu partiju

23vd
B
ivši odbornici Pozitivne Crne Gore, Časlav Perović i Milan Balević, formiraće partiju pod nazivom Prava Budva i od 1. septembra političko djelovanje u lokalnom parlamentu obavljaće kroz istoimeni klub.

Budva: Bivši odbornici Pozitivne formiraju novu partiju
Portal AnalitikaIzvor

„Došlo je vrijeme da taj (nezavisni) klub odbornika dobije ime. Kolegi Baleviću i meni fokus će biti na predlozima za rješavanja životnih problema i potreba građana Budve i unapređenju životnog standarda, prije svega kroz razvoj turizma“, kazao je Perović, navodeći da su skupili potpise za registrovanje partije, pišu Vijesti.

Do raskola u budvanskoj Pozitivnoj, koja je na lokalnim izborima 2012. osvojila više od hiljadu glasova i četiri od ukupno 32 mandata, došlo je prošlog ljeta, kada se glasalo za izbor Lazara Rađenovića za gradonačelnika.

Nakon što je Upravni sud osporio skupštinsko imenovanje Rađenovića, „jer je njime bio povrijeđen Pravilnik i Statut”, on je na glasanju dobio 19 glasova, dva više od broja odbornika koje ima vladajuća koalicija Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Liberalna partija za šta su osumnjičeni Perović i Balević.

Iako su negirali da su glasali za Rađenovića, Pozitivna ih je isključila, ali su oni odbili da vrate mandate.

(MINA)

Portal Analitika