Politika

OIK Kolašina danas o zahtjevu DIK-a

23okkolashin
O
pštinska izborna komisija (OIK) Kolašina danas bi trebalo da raspravlja o zahtjevu Državne izborne komisije (DIK) da pripreme izvještaj o konačnim rezultatima izbora u tom gradu i dostavi ga Skupštini kako bi se održala konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta.

OIK Kolašina danas o zahtjevu DIK-a
Portal AnalitikaIzvor

Izbori za odbornike u Skupštini opštine Kolašin održani su 25. maja, a ponovljeni na biračkom mjesti broj 27 Đuđevina 8. juna.

Na izborima Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je deset odborničkih mjesta, Demokratski front osam, Socijalistička narodna partija sedam, dok po tri imaju Evropsko lice Kolašina i Grupa građana.

OIK-a nije Skupštini opštine Kolašin podnijela Izvještaj o rezultatima za izbor odbornika niti je konačne rezultate izbora objavila u Službenom listu Crne Gore.

DIK je na sjednici 12. avgusta, donijela Odluku kojom je naložila OIK Kolašin, da odmah, a najkasnije u roku od sedam dana, objavi rezultate izbora u Službenom listu Crne Gore - opštinski propisi“.

DIK je naložila OIK-u da dostavi Skupštini opštine Kolašin Izvještaj o rezultatima za izbor odbornika na izborima održanim 25. maja i ponovljenim na biračkom mjestu Đuđevina od 8.juna u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika, radi sazivanja konstitutivne sjednice Skupštine Kolašina.

Portal Analitika