Politika

DPS: DF i SNP prikrivaju političku korupciju u Kolašinu

2108dps
P
ravno neutemeljeno, politički blijedo, a nadasve neistinito i podmuklo izgledaju saopštenja Socijalističke narodne partije i Demokratskog fronta u pokušaju prikrivanja očite političke korupcije koju su počinili u Đuđevini u opštini Kolašin, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.
DPS: DF i SNP prikrivaju političku korupciju u Kolašinu
Portal AnalitikaIzvor


"Zašto u pismima upućenim predstavnicima EU i ukupnoj javnosti nijesu objasnili kako su uspjeli da sa 15 glasova za dvije nedjelje izgube njih 12, dok su njihove kolege iz DF sa 17 glasova pali na nulu i kako je treća partija za to vrijeme na biračkom mjestu na kome pravo glasa ostvari 70-tak građana uspjela da se sa 0 lansira do 27 glasova, samo da bi DPS-u uzeli jedan mandat? Zašto principijelni i moralni SNP nije u pismu naglasio da su krivi u Kolašinu, koliko su krivi u Herceg Novom", naglašava se u saopštenju DPS dostavljenom

Portalu Analitika.

Kako navode, dok je odbornički klub SNP bio jedinstven nije im smetalo da svoje članove i odbornike postave na nekoliko funkcija, jer im je to bilo zakonito dok su bili skupa.  



"Čim je nastao rusvaj u toj partiji, koji su sami, bez ičije pomoći izazavali, sjetili su se da treba primjenjivati zakon. Primijenili su ga, samo kako oni znaju, protivzakonito. Ako su pravni "stručnjaci" iz SNP zaboravili, nije javnost, da su indentične pravne situacije u Herceg Novom i Andrijevici tumačili na različite načine. Ono što su tvrdili u Andrijevici, negirali su Herceg Novom. Uostalom, njihovu i pravnu i političku doktrinu su najbolje prepoznali građani, zato im i daju sve manje glasova. Nekada najbrojnija partija u Parlamentu, sada se samo u nijansama po snazi razlikuje od juče osnovane  Pozitivne Crne Gore. Politička sudbina će im biti ista. Od Herceg Novog pa nadalje", kažu u DPS-u.



Oni ističu da nedorečenost izbornih zakona na kojima su upravo insistirale opozicione partije, zatim očigledna politička korupcija u režiji SNP i DF i omogućavanje biračima da glasaju sa neispravnim dokumentima su razlozi današnjeg političkog stanja u Kolašinu.



"Demokratska partija socijalista poštuje volju građana Kolašina i do kraja će insistirati i svoj politički autoritet založiti da se ona verifikuje na zakonom predviđen način. Za razliku od drugih mi tražimo pravna rješenja kako da se do kraja legitimiše izborni rezultat i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti, a politička nasilja DF-u i SNP-u će građani znati da naplate", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika