Politika

KOPRIVICA: Iza rada predsjedenika DIK-a stoji Đukanović

1108dragankoprivicaok
D
ragan Koprivica
funkcioner političke grupacije koju predvodi Milan Knežević, saopštio je da iza blokade rada OIK Kolašina i iza rada predsjednika Državne izborne komisije stoji premijer  Milo Đukanović.

KOPRIVICA: Iza rada predsjedenika DIK-a stoji Đukanović
Portal AnalitikaIzvor

- Naše nedavno upozorenje o brutalnom i javnom izrugivanju fiktivne većine OIK Kolašina nad ustavnim poretkom i izbornom voljom građana, kroz njeno odbijanje da proglasi rezultate lokalnih izbora od 25. maja, nagovijestilo je dalji slijed događaja. Nije samo očigledno da iza blokade rada OIK Kolašina stoji Milo Đukanović lično, nego i iza rada predsjednika Državne izborne komisije, kojem je naredio današnje odlaganje sjednice, na kojoj je trebalo proglasiti rezultate izbora u Kolašinu – navodi se u saopštenju Koprivice dostavljenom Portalu Analitika.

On ističe da se pokazalo da je fiktivna većina OIK Kolašina bila samo prva faza primanja direktiva.

- A sad je Ivica Kalezić sljedeći, jer je članovima DIK-a samo proslijedio SMS o neophodnosti odlaganje sjednice, koji je dobio od Đukanovića. Nije isključeno da sljedeće upute po istom pitanju dobije i Ustavni sud Crne Gore, pošto je i više nego očigledno da Đukanović ima krhku većinu u Parlamentu, pa je obezbijedio većinu u pravosuđu pod plaštom ustavnih reformi, za koje su, nažalost, glasale i neke opozicione partije. Na ovaj način Đukanović može obarati na Ustavnom sudu svaku odluku Parlamenta, koja mu nije po volji, kao i svaki rezultat izbora, koji mu nije po volji – rekao je Koprivica.

On navodi da se ovakvi najnoviji postupci bez presedana, kroz  manipulisanja OIK Kolašina i Državne izborne komisije, i dodatno usložnjavaju ionako posrnulu vladavinu prava u Crnoj Gori.

- Zato autentičnim opozicionim snagama nalažu obavezu da daju ozbiljan opozicioni odgovor, uz sve vidove demokratske borbe i otpora režimu, posebno uključujući i građanske proteste – zaključio je Koprivica.

 

 

Portal Analitika