Svijet

Najskuplji stan na svijetu za 400 miliona dolara

2108stan1
U
Monaku se gradi prvi novi soliter još od osamdesetih godina XX vijeka. Kada bude završen sledeće godine, u kompleksu “Tour Odeon“ - koji će biti druga najviša zgrada na Mediteranskoj obali - nalaziće se i penthaus veličine 3.250 metara kvadratnih.

Najskuplji stan na svijetu za 400 miliona dolara
Portal AnalitikaIzvor

Monako je sam po sebi sinonim za luksuz pa tako ni ne čudi da se u njemu nalazi jedan od najluksuznijih stanova na svijetu, penthaus koji se prostire na pet spratova i koji na krovu ima veliki bazen koji gleda na more.

2108stan2Uz takvu raskoš, naravno, ide i cijena, pa se predviđa da bi novi vlasnik za ovo utočište mogao da plati 400 miliona dolara, čime bi ovaj penthaus postao najskuplji na svijetu.2108stan3U njemu će se nalaziti tri sobe za osoblje, a biće opremljen i toboganom koji povezuje plesni podijum sa bazenom na otvorenom. Vlasnici će imati na raspolaganju još nekoliko bazena, privatnog šofera, recepcionera i kuvara.

U “Tour Odeonu” se osim ovog nalazi još 70 velikih stanova za bogataše za koje se očekuje da će se na tržištu naći iduće godine.B92

Portal Analitika