Košarka

PAVIĆEVIĆ: Izrael bolja ekipa

luka
S
elektor Crne Gore Luka Pavićević je istakao da je naša selekcija večeras izgubila od bolje ekipe, ali da ne treba klonuti duhom.

PAVIĆEVIĆ: Izrael bolja ekipa
Portal AnalitikaIzvor

- Čestitamo protivniku koji nas je nadigrao i revanširao se za poraz na startu. Stvorili su se sve preduslovi da možemo da odigramo hrabru i uz energiju koju je donijela publika, kao i motiv koji uvijek moramo da imamo protiv sjajnih pojedinaca koje Izrael ima u svojim redovima. Tako smo i krenuli, ali zabrinjava činjenica da nijesmo konstatntni u obavljanju zadataka. To su klizni momenti kao što se desilo u finišu druge dionice i na početku trećeg perioda. Dozvolili smo protivniku da postigne lake poene, dok nama to nije polazilo za rukom. U jednom trenutku smo došli u deficit od deset poena i to je veoma teško nadoknaditi protiv kvalitetne reprezentacije Izraela. Odbrana nije pokazala dovoljno moći da zaustavi napad protivnika. Ovu utakmicu za razliku od one protiv Holandije treba brzo zaboraviti jer smo izgubili od kvalitetnijeg protivnika. Treba da zabrine nedosatak onih oružja kojima možemo da dobijemo posljednja dva meča. Bez jake odbrane teško možemo da idemo na poen više i da dolazimo do pobjeda i kod kuće i u gostima. Takođe, bez protoka u igri u napadu ne možemo da postignemo više poena od protivnika – kazao je Pavićević.

U posljednja dva meča Crnu Goru očekuje težak posao da ostvari pobjede protiv Bugarske i Holandije, koje bi uz povoljan rasplet ostalih mečeva donijele plasman na Eurobasket, a Pavićević vjeruje da će njegovi izabranici ipak, uspjeti da ostvare cilj.

- Iz dva vezana poraza neće biti lako se vratiti na prvi put pred gostovanja Bugarskoj i Holandiji. Očekuju nas dva meča u gostima, odlučujuća za plasman na Eurobasket. Vjerujem da ćemo uspjeti da prevaziđemo trenutku problematiku i da ispunimo cilj koji smo postavili uoči početka kvalifikacija. Moramo da pokažemo snagu i da stvari preokrenemo u našu korist, tamo gdje smo ih navodili čitavo ljeto.

Portal Analitika