Svijet

Hamas zvanično porekao ubistvo vođe vojnog krila

hamas
I
slamistički Hamas je večeras zvanično saopštio da Izrael nije uspio da ubije vođu vojnog krila te organizacije Muhameda Deifa i da će on nastaviti da predvodi palestinsku borbu, prenijeli su izraelski mediji.

Hamas zvanično porekao ubistvo vođe vojnog krila
Portal AnalitikaIzvor

Nešto ranije je američka TV mreža Foks javila, pozivajući se na izraelski obaveštajni izvor, da je Deif ubijen u izraelskom vazdušnom udaru kasno sinoć. U tom udaru ubijeni su Deifova supruga i malo dijete.

"Lideri neprijatelja su bili u svojim kancelarijama, gledajući u ekrane i njihov obavještajni aparat ih je naveo da povjeruju da je čas slavlja kucnuo. Niste uspjeli i promašili ste," rekao je portarol Hamasa.

On je takođe upozorio strane aviokompanije da prestanu da lete na međunarodni izraelski aerodrom Ben Gurion, počev od sjutra u 6 sati po lokalnom vremenu (4 po srednjeevropskom), nakon što je još sinoć upozoreno da će se raketirati aerodrom i da je jedna raketa već ispaljena, sto izraelska strana nije potvrdila.

U međuvremenu broj palestinskih žratva raste u sukobu obnovljenom poslije propasti privremenog prekida vatre juče popodne, poslije ispaljivanja tri rakete na Izrael iz pojasa Gaze. Uslijedili su izraelski osvetnički vazdušni udari, koji su danas nastavljeni, kao i prekogranično raketiranje Izraela. (Blic)

 

Portal Analitika