Društvo

Aktivna zona: ’’Street workout zona’’ u Njegoševom parku

stritok
N
akon obilježavanja druge godišnjice rada organizacije, otvaranjem Društvenog centra, Aktivna zona je odlučila da građanima/kama Cetinja obezbijedi još jednu zonu za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Aktivna zona: ’’Street workout zona’’ u Njegoševom parku
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Aktivna zona je danas otvorila tzv.’’Street workout zonu’’ u Njegoševom parku, na istom mjestu gdje se do sada nalazile dotrajale improvizovane sprave, namijenjene fizičkim aktivnostima. U periodu od dva mjeseca, tekle su pripreme koje su podrazumijevale: obezbjeđivanje donatora, nabavku materijala, radne snage i posebne dozvole za postavljanje pomenute zone.

Street workout predstavlja relativno novi način vježbanja koji se u svijetu posmatra kao nova sportska disciplina, koja u sebi objedinjuje elemente gimnastike sa klasičnim bodyweight vježbama, zbog čega stvara slobodan stil vježbanja koji postaje atraktivan i zabavan, u odnosu na klasičnu gimnastiku.

Bavljenje ovim tkzv. „uličnim treningom“ prije svega podrazumijeva definisan prostor na otvorenom, sa adekvatnim spravama koje omogućavaju niz različitih vježbi karakterističnih za ovu disciplinu.

Upravo iz navedenih karakteristika i razloga, projekat Aktivne zone, „Street workout zona“, pronašao je svoje uporište u Njegoševom parku, na sjajnoj lokaciji koja će korisnicima omogućiti svakodnevno kvalitetno vježbanje na svježem vazduhu u opuštajućoj atmosferi parka.

"Obezbjeđivanjem građanima/kama Cetinja još jedne zone za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, Aktivna zona doprinosi realizaciji „Lokalnog plana akcije za mlade“, dodajući ovu aktivnost poglavlju „Slobodno vrijeme“, i time težeći da dokaže da Cetinje uz malo truda može biti grad u kojem će biti zadovoljena interesovanja mladih.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti svim onim građanima i preduzećima koja su pokazali interesovanje, ali i pridružili u stvaranju ove zone. Drago nam je što su se inicijativi pridružili i sami građani koji će biti korisnici ove zone, te dugujemo zahvalnost: Željku (Miliju) Praviloviću, Bobanu Praviloviću, Bogdanu Jabučaninu, Filipu Mijanoviću, Stanku Jankoviću, Mladenu Boriloviću, Olji Marković, Radu Markoviću, Jovanu i Slobu Zuberu. Zahvaljujemo se i kafiću ’’Twin peaks’’, teniskom terenu u Njegoševom parku. Posebnu zahvalnost dugujemo preduzeću d.o.o „MATEJ“, koje je obezbijedilo vrijednu donaciju za nabavku materijala za izradu sprava", navodi se u saopštenju.

 

 

 

Portal Analitika