Politika

Veselin Vukićević novi predsjednik opštine Žabljak

okzabljak11
N
a predlog odbornika koalicije DPS-SDP, koja je na lokalnim izborima 25. maja osvojila većinu u Skupštini, za predsjednika opštine Žabljak danas je izabran nosilac izborne liste te koalicije Veselin Vukićević, pošto je dosadašnjem predsjedniku Žabljaka, Isailu Šljivančaninu istekao drugi petogodišnji mandati, javlja Radio Crne Gore.

Veselin Vukićević novi predsjednik opštine Žabljak
Portal AnalitikaIzvor

Za Vukićevića su glasali odbornici vladajuće koalicije, pošto su odbornici opozicije predhodno napustili sjednicu i njihov kandidat za predsjednika Opštine, nosilac liste SNP-a Milanko Ćetković, povukao kandidaturu, jer su neki odbornici DPS-a glasali javno.

Predsjednik Skupštine, Vidoje Tomčić dao je pauzu i pozvao odbornike opozicije da se vrate na sjednicu i da se glasanje ponovi, što su oni odbili. Odbornici opozicije tražili su da se tri glasa odbornika koji su glasali javno ponište i glasanje nastavi.

Novoizabrani predsjednik Opštine, Veselin Vukićević, kazao je da ga čeka mnogo posla, ali da će uz pomoć svojih saradnika i državnih institucija nastojati da Žabljak učini gradom u kome se ostaje i živi.

"Žabljak kao i sve druge sredine u Crnoj Gori, uz sve prednosti koje ima, opterećen je brojnim problemima privrednim i socijalnim kao i izraženom migracijom stanovništva. Moj cilj će biti da se okrenem mladim ljudima, da stvorimo ambijent za kvalitetan život na Žabljaku jer ovdje može tako da se živi, da stimulišemo mlade da dolaze u Žabljak i da ovdje nađu svoju egzistenciju", kazao je Vukićević i najavio da će među njegovim prioritetima biti rješavanje problema u turizmu i drvopreradi.

Vukićević je istakao da će biti predsjednik svih građana Žabljaka.

(rtcg.me)

 

 

Portal Analitika