Politika

ABAZOVIĆ: Izazivanjem novih izbora u Podgorici, SDP bi postala klasični politički prevarant

abazovic
P
oslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović kazao je za Dnevne novine da će Socijaldemokratska partija ukoliko zaista odluče da umjesto pravljenja vlasti sa opozicijom traže nove izbore u Podgorici, samo pokazati da je privezak DPS-a i posljednja linija odbrane šefa te stranke Mila Đukanovića.

ABAZOVIĆ: Izazivanjem novih izbora u Podgorici, SDP bi postala klasični politički prevarant
Portal AnalitikaIzvor

Portparol SDP-a Mirko Stanić juče je kazao da u toj stranci smatraju da građani Podgorice na ponovljenim izborima mogu dati najbolje mišljenje o budućoj vlasti u glavnom gradu, i dodao da se socijaldemokrate ne plaše novog izbornog ciklusa.

Abazović pak smatra da bi SDP izazivanjem novih izbora u Podgorici postala klasični politički prevarant, koji je nepouzdan i neprincipijelan. On dodaje da želi da vjeruje da postoje socijaldemokrate koji žele da svoju stranku u Crnoj Gori povedu na put demokratskih promjena.

„Ukoliko je ovo zaista većinski stav onda nemam što da kažem nego da je SDP sve ovo vrijeme varao, kupovao vrijeme, amortizovao javnost i stvarao uvertiru da pomogne DPS-u, ali da to bude što bezbolnije prikazano građanima. Tačno je da bi novi izbori bili loši. Ne zbog toga što se njih treba ili ne treba plašiti, već zbog toga što je to dodatni trošak i energije i novca i trošenje ukupnog biračkog tijela i usmjeravanje energije na stvari koje u ovom trenutku, čini mi se, nijesu prioritet a sa druge strane, volja građana Podgorice bila je jasna“, kazao je Abazović i zaključio da je siguran da će građani, u situaciji ponovljenih izbora, neće zaboraviti postupke ni SDP ni ostalih subjekata i da će shodno tome djelovati .“

„Onda ćemo biti u situaciji da vidimo  koliko ko vrijedi na političkoj sceni“, kazao je Abazović.

Portal Analitika