Društvo

Brutalni razbojnik uhapšen poslije skoro dvije godine

3policijaskicaok
B
jelopoljac Damir Franca (24) uhapšen je zbog sumnje da je 2. decembra 2012. sa pomagačem pretukao i opljačkao osamdesetogodišnjeg sugrađanina Munira Cokovića u bjelopoljskom naselju Bistrica, u starčevoj kući u kojoj je živio sam.

Brutalni razbojnik uhapšen poslije skoro dvije godine
Portal AnalitikaIzvor

Franca je, kako je saopšteno, uhapšen na graničnom prijelazu Dobrakovo, u noći između 16. i 17. avgusta, prilikom pokušaja ulaska u našu zemlju. Za njim je bila raspisana lokalna potjernica i čim se pojavio na granici policajci su utvrdili da je on osoba sa potjernice.

Njegov pomagač, čiji identitet nije saopšten je umro prije nego je policija identifikovala razbojnike.

Njih dvojica su nemaskirani upali u kuću Cokovića 2. decembra uveče 2012. godine tukli i mučili starca tražeći od njega da im prizna gdje krije zlato za koje su vjerovali da ga ima. Poslije nekoliko sati batinanja i mučenja uzeli su 700 eura koje su našli u kovčegu u jednoj od soba i pobjegli. Starca su prethodno vezali i tako prebijenog ga ostavili u kući.

Cokovića je sjutradan popodne našao komšija kojem je bilo čudno što starac ne izlazi iz kuće. Zatekao ga je na izmučenog i iznemoglog i odmah obavijestio policiju i Hitnu pomoć.

Uprava policije danas je saopštila da se Franci na teret stavlja krivično djelo razbojništvo i da je uz krivičnu prijavu predate tužilaštvu.

U saopštenju se navodi da su tokom uviđaja 2012. godine svi dokazi koji su pronađeni u kući Cokovića predati Forenzičkom centru na vještačenje i u februaru ove godine razbojnici su identifikovani. Za jednog se ispostavilo da je umro, dok je Franca bio u inostranstvu.

Portal Analitika