Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • DANILOVIĆ: Stav SDP-a o novim izborima u Podgorici pogrešan i neočekivan za njihovo biračko tijelo

DANILOVIĆ: Stav SDP-a o novim izborima u Podgorici pogrešan i neočekivan za njihovo biračko tijelo

0407gorandan
Š
ef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović ocijenio je u izjavi za Portal Analitika da je stav Socijaldemokratske partije da su novi izbori u Podgorici najbolje rješenje pogrešan i neočekivan za biračko tijelo SDP-a.

DANILOVIĆ: Stav SDP-a o novim izborima u Podgorici pogrešan i neočekivan za njihovo biračko tijelo
Portal AnalitikaIzvor

- Naravno volio bih da sam saglasan sa stavom SDP-a da je pojašnjeno kada bi bili organizovani ti izbori i pod kojim uslovima. Dajući manjinsku podršku, opozicija nije  niti željelja niti mislila da u nekom četvrogodišnjem mandatu SDP upravlja gradom jer je vrlo teško održati takve manjinske saveze. Mislili smo da to treba oročiti neko vrijeme, kako bi se gradske institucije departizovale, oslobodile i u kojem bi grad normalno funkcionisao. Tek potom bi se izašlo na izbore, kazao je Danilović za Portal Analitika.

Dakle izbori da, ali moje pitanje kolegama iz SDP-a je pod čijim rukovodstvom, zapitao se Danilović i nastavio:

- Pod rukovodstvom DB-a, pod rukovodstvom onih koji nezakonito obavljaju svoje funkcije i ključnih aktivista i igrala DPS-a, koji otimaju glasove u Podgorici, kao i pod rukovodstvom direktora koji su partijski aktivisti prvog reda, naveo je on.

Danilović je zapitao SDP da  li misli da je danas bolje stanje nego nekoliko dana poslije objavljenih rezultata kada je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić rekao da su ovi izbori bili neregularniji nego minuli i da je situacija još teža.

- Podsjećamo na naš stav. Ovi izbori su bili neregularni, takođe pokradeni i namješteni u značajnom dijelu. Ali je ipak, opozicija zajedno sa SDP-om uspjela da osbrani u Podgorici pobjedu ali sada se predlaže novi krug izbora. Izbori da, ali izbori sa novom, prelaznom, manjinskom, tehničkom vladom koja bi spriječila zloupotrebu državnih resursa, zaključio je Danilović.

Portal Analitika