Politika

BOJANIĆ: SDP treba da omogući smjenu vlasti u Glavnom gradu

1908Bojanicok
Š
ef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić pozvao je SDP da donese odluku o demokratskoj smjeni vlasti u Podgorici. Sve ostalo, kako je Bojanić kazao u intervjuu dnevnom listu Dan, biće odraz nemoći SDP-a da se otrgne iz zagrljaja DPS-a.

BOJANIĆ: SDP treba da omogući smjenu vlasti u Glavnom gradu
Portal AnalitikaIzvor

-Stavovi najviših organa Pozitivne su u potpunosti u skladu sa većinski izraženom voljom birača i na liniji su formiranja vlasti sa opozicionim partnerima. S druge strane, pred SDP-om je jasan izbor- formiranje vlasti sa opozicionim strukturama, formiranje vlasti sa DPS-om ili stvaranje uslova za nove izbore. SDP je na održanim izborima priželjkivao poziciju tasa na vagi i dobio je, ali sad ne zna šta da radi. I otišli su na odmor. To liči na ponašanje djece koja se bore protiv stzraha tako što zaspu. Pozivam SDP da se probudi i shvati da problem neće nestati sam od sebe, oslobodi straha i donese odluku koju su najavljivali tokom kampanje, o demokratskoj smjeni vlasti u Podgorici- rekao je Bojanić.

On je ocijenio da sukob u Pozitivnoj nema nikakve veze sa formiranjem vlasti u Podgorici.

-To je samo korišćeno kao loš izgovor za sopstvene slabosti SDP-a, ili pojedinca u vrhu Pozitivne. Odbornici Pozitivne su odlučni i spremni da podrže bilo koji vid saradnje sa opozicijom u formiranju vlasti, a hoću da vjerujem i u tvrdnju nosioca liste koalicije Evropsko lice Podgorice da neće biti smetnja takvom dogovoru- podvukao je Bojanić.

Portal Analitika