Politika

RADULOVIĆ: Vučelić nezakonito vodi Podgoricu

1908branislavradulovicok
F
unkcioner DPS-a Vladan Vučelić, koji obavlja funkciju vršioca dužnosti gradonačelnika Podgorice, je nezakonito na toj poziciji jer mu je prestao mandat, ocijenio je predsjednik Upravnog suda Branislav Radulović.

RADULOVIĆ: Vučelić nezakonito vodi Podgoricu
Portal AnalitikaIzvor

Radulović je Vijestima rekao da se Upravnom sudu, kao jedinom nadležnom, niko nije obratio kako bi osporio odluku Skupštine Glavnog grada kojom se konstatuje prestanak funkcije zamjenika gradonačelnika, odnosno Vučelića.

-Ovom sudu nije podnijeta tužba kojom se zahtijeva poništenje pomenute odluke Skupštine Glavnog grada, znači nesporno je da je ona obavezna. Govorim o njenoj suštini, a ne o formi budući da njenim donošenjem nastaje određena pravna situacija. Odluka je donijeta od strane najvišeg organa vlasti Podgorice i ona je obavezna za sve na koje se odnosi, kako na pojedince tako i organe Glavnog grada i organe lokalne uprave- istakao je Radulović.

Komentarišući stavove DPS-a da je odluka o prestanku mandata  Vučeliću nezakonita jer nije donijeta u skladu sa propisima o Glavnom gradu i lokalnoj samoupravi, Radulović je pojasnio da o tome može odlučivati jedino Upravni sud.

- Ocjena njene zakonitosti ne može biti predmet pojedinaca, grupe građana i organa izvršne i lokalne vlasti. Ocjena zakonitosti te odluke mimo nadležnog suda je suprotna prinvipu vladavine prava i narušava pravni sistem države. Zamislite situaciju kada bi se svi tako ponašali, odnosno procjenjivali zakonitost odluka nadležnih organa i odlučivali da li hoćemo da ih primjenjujemo. Čemu bi ovo vodilo- naveo je Radulović.

Portal Analitika