Region

FOTO: Ovo je Marko Milićev osumnjičen za ubistvo Jovanovića

markoM1808
M
inistar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je na konferenciji za novinare da je dosadašnja istraga pokazala da je  Luku Jovanovića kolima udario  Marko Milićev (1981),  nakon čega je on zbog teških  povreda preminuo u Urgentnom centru! On se trenutno krije u Turskoj, naveo je ministar.

FOTO: Ovo je Marko Milićev osumnjičen za ubistvo Jovanovića
Portal AnalitikaIzvor

Marko Milićev (1981) je glavnoosumnjičeni za ubistvo Luke Jovanovića, i on se prema riječima ministra policije Nebojše Stefanovića krije u Turskoj. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od osam godina zatvora.

- Očekujemo da će ga Turska izručiti u narednih nekoliko dana – naveo je ministar koji je potvrdio da je osumnjičeni bio na jednom splavu prije nego što je došlo do toga da kolima udari Jovanovića.

Protiv šest osoba krivična prijava za nepružanje pomoći oni su privedeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

On je dodao da je za ovo krivično delo zaprećena kazna od osam godina robije.

- Osumnjičeni je od ranije poznat policiji, između ostalog i zbog pokušaja ubistva, za šta je bio osuđen u Srbiji na tri godine i šest mjeseci. Tu kaznu je izdržao i 2011. izašao iz zatvora. Takođe je u Štutgartu je bio osuđen na dvije godine i dva mjeseca, a  i nekada se prezivao Marković. Sumnja se da je povezan sa narko grupama sa Zvezdare. On nije uhapšen, ali očekujemo da će ga Turska izručiti u narednih nekoliko dana. On je koristio svoj pasoš prilikom prelaska granice – naveo je ministar koji je potvrdio da je osumnjičeni bio na splavu “Lasta”, a zatim se sa saučesnicima uputio ka splavu “Fristajler”, prije nego što je došlo do toga da kolima udari Jovanovića.

- Suvozač u kolima, za kojima se još uvek traga, bila je Dana Manevski, drugoosumnjičeni je Bratislav Vesović – rekao je ministar dodajući da je protiv ukupno šest osoba podnijeta krivična prijava za nepružanje pomoći povrijeđenom licu. Oni su privedeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati, a za djelo koje su počinili zaprijećena je kazna do pet godina robije.

U toku je saslušanje još jedne osobe, dodao je Stefanović.

- Sve činjenice u ovom slučaju su nepobitno utvrđene – dodao je Stefanović rekavši da su pregledane hiljade video materijala sa benzinskih pumpi i drugih bezbjednosnih kamera.

Portal Analitika