Region

Marko Milićev osumnjičen za ubistvo Luke Jovanovića, krije se u Turskoj

1808minikantrimen
P
olicija je identifikovala ubicu Luke Jovanovića - radi se o Marku Milićevu (1981), koji se trenutno krije u Turskoj, a njegovo hapšenje se očekuje u narednim danima, najavio je danas ministar policije Nebojša Stefanović.

Marko Milićev osumnjičen za ubistvo Luke Jovanovića, krije se u Turskoj
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenose beogradski mediji, policiji je u njegovom pronalaženju pomoglo više svjedoka koji su tragične noći vidjeli „vozilo smrti“. Vozilo osimnjičenog Milićeva još nije pronađeno, a policija je privela šest lica osumnjičenih za pomaganje u prikrivanju zločina.

Kako je rekao Stefanović, Milićev je sa društvom bio na splavu „Lasta“, a do nesreće je došlo kada su se uputili ka splavu „Fristajler“. Milićev je nakon toga rekao svima da ne govore ništa o saobraćajnoj nesreći. Do ovih saznanja policija je došla operativnim radom, kao i pomoću četiri svjedoka koji su govorili o događajima te večeri.

Stefanović je dodao da je uhapšeno šest ljudi koji su pomogli Milićevu da prikrije zločin i pobjegne iz zemlje. Ministar policije naveo je da su Bratislav Vesović, Nikola Lepen, Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Saša Janković Dana Manevski osumnjičeni za pomaganje Milićevu prilikom prikrivanja zločina i bjekstva iz zemlje.

1808milicevmInače, Milićev je od ranije poznat policiji. Sumnja se da je pripadao kriminalnim krugovima sa Zvezdare i da je povezan sa trgovinom narkoticima. Osuđivan je više puta, pored ostalog za pokušaj ubistva, posjedovanje oružja i krađe, kao i u Štutgartu.

- Istraga je sprovedena detaljno, imamo dosta podataka vezano za njegovo kretanje i kretanje drugog, i drugih okrivljenih, koji nedvosmisleno ukazuju da je Marko Milićev počinilac ovog krivičnog djela - rekao je Stefanović i dodao da je drugooptuženi Vesović.

Za šestoro osumnjičenih određen je pritvor od 48 sati, a nakon toga će biti odlučeno da li će im se produžiti pritvor. Protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog pružanja pomoći počiniocu krivičnog djela.

Luka Jovanović preminuo je 26. jula u Beogradu, dan nakon što ga je na Brankovom mostu udario „mini kantrimen“ dok je s četvoricom drugova pokušavao da pomjeri automobil „ladu“ koji je stao. Kako vozač „kantrimena“ nije bio pronađen, Bojan Jovanović, otac nastradalog mladića, protestovao je na mjestu gdje mu je sin ubijen. On je samo stajao i držao fotografiju sina, ali su mu se ubrzo pridružili prijatelji nastradalog mladića, kao i drugi građani.

Foto: b92.net

Portal Analitika