Region

NOVOSTI: Bivši narko diler usmrtio Luku Jovanovića?

1808lukamapa
O
soba za koju policija sumnja da je usmrtila Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu u Beogradu 25. jula, nekada se vezivala za „zemunski klan“ i trgovinu narkoticima, pišu Novosti, a Blic navodi da će njegov identitet oko 11 časova ozvaničiti ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

NOVOSTI: Bivši narko diler usmrtio Luku Jovanovića?
Portal AnalitikaIzvor

Policija steže obruč oko ovog muškarca, a prema pisanju tog beogradskog lista, vozilo „mini kantrimen“ kojim je ubio mladića ukradeno je u Beču u martu ove godine.

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti iz izvora bliskih istrazi, vozilo je ukradeno vozilo i prebačeno u Srbiju, a zatim skinuto sa osiguranja u inostranstvu. Vozač-ubica najvjerovatnije je koristio italijanske tablice.

Iako su gotovo sve kockice tragedije sklopljene, automobila nema. Postoje snimci njegove putanje bjekstva, a na jednom od njih vidi se da mu ne rade desno svjetlo i zadnji migavac. Ipak, potraga za „mini kantrimenom“ kojim je usmrćen Jovanović još nije završena.

- Osumnjičeni dobro poznaje gradske ulice, a neko mu je i pomagao. Rekonstruisali smo i rutu bjekstva, poslije tragedije i sumnjamo da se on jedno vrijeme - najduže pola sata - skrivao po Sajmištu, a onda se, preko željezničkog mosta, spustio u Savamalu, pa pored zgrade Geozavoda, Karađorđevom i Nemanjinom ulicom pobegao u nepoznatom pravcu - navodi izvor Novosti, upućen u istragu.

Policija sumnja da je vjerovatno i u daljem skrivanju ovaj muškarac imao podršku nekih osoba. On se negdje na tom putu Nemanjinom, u pravcu Slavije - izgubio. Vjerovatno je koristio uske i poprečne uličice, znajući gdje ima kamera.

- Imamo saznanja i da se nakon tragedije skrivao, a poslije izvesnog vremena, kako sumnjamo, namjeravao je i da se prebaci u inostranstvo. On je stari znanac policije. Njegovo ime se vezivalo za ekipu „zemunskog klana“, posebno kada je riječ o trgovini narkoticima - navodi izvor Novosti.

Ključne informacije o vozaču ubici policija je dobila putem dojave na 192. List piše da je nepoznata osoba sa javne govornice u Ustaničkoj ulici pozvala broj i dala određene, vrlo korisne informacije. Po svemu sudeći, osumnjičeni nije bio sam u vozilu, a podaci koji su dostavljeni policiji bili su više nego korisni.

Prema podacima koje je prikupila danonoćna policijska istraga, u vozilu su, u trenutku udesa na Brankovom mostu, bile najvjerovatnije tri osobe. Sumnja se da su svi bili pod uticajem alkohola. Do tragedije je došlo u 4.20 sati rano ujutru u traci ka Novom Beogradu.

Portal Analitika