Vaterpolo

Kadeti pobijedili Srbiju, Gojković: Zasluženo smo osvojili zlato

1708kadeti
N
ajljepšu vaterpolo priču ovog ljeta ispisali su nam kadeti koji su bili najbolji na najprestižnijem turniru za svoje godište.

Kadeti pobijedili Srbiju, Gojković: Zasluženo smo osvojili zlato
Portal AnalitikaIzvor

Vaterpolisti Crne Gore 1999. godište i mlađi šampioni su memorijalnog turnira ''Darko Čukić'' u Beogradu! Izabranici Vladimira Gojkovića su u finalu nezvaničnog prvenstva svijeta za to godište savladali domaćina selekciju Srbije nakon peteraca 10:9 (2:2, 2:3, 2:2, 1:0, 3:2).

Još jedan fenomenalan rezultat selekcije koju predvodi proslavljeni crnogorski vaterpolista Vladimir Gojković, selekcije koja je sa maksimalnim učinkom završila šampionat. Na startu je savladana Australija 19:2, zatim Italija 11:9, pa Hrvatska 12:4 i na kraju takmičenja po grupama Slovačka 13:9.

CRNA GORA - SRBIJA 10:9 (2:2, 2:3, 2:2, 1:0, 3:2)

CRNA GORA: Krivokapić, Manojlović 1, Radonjić 2, Rašković 1, Rađenović, Barbarez, Ćetković, Mijušković 3, Radović 1, Vušković 2, Matković, Franeta, Bosanac.

SRBIJA: Vlahović, Smiljević, Barać 1, Jovanović, Tintor, Spasić, Vučinić 1, Tomić 1, Marijanović, Šulc 3, Andrin 3, Nikočević, Đerković.

Selektor Gojković bio je prezadovoljan rezultatom.

''Komplet turnir smo bili dominantni. Igrali smo dobro, mnogo bolje nego na turniru prije tri mjeseca koji smo takođe osvojili, kada smo sa golom razlike dobili Hrvatsku i Srbiju. Mislim da smo u današnjem finalu bili bolji, imali smo veliki broj šansi, promašili dosta zicera. Što je i normalno za mlade igrače, još na gostujućem terenu, a pritisak je bio veliki. Ipak, uspjeli smo da se vratimo u meč, izjednačimo i dobijemo na penale. Čestitam igračima i stručnom štabu. Mislim da smo odradili sve što treba za ovu sezonu sa ovom generacijom. Prošle godine smo poraženi u finalu, i mislimd a te dvije generacije idu pravim putem. Vidjećemo kada se završe ostala takmičenja za druge generacije, ko će da predvodi selekcije. Sljedeće godine nas čekaju dva velika takmičenja, Svjetsko i Evropsko prvenstvo, i za opet ovaj turnir za godinu dana mlađu generaciju. Krajem septembra, početkom oktobra imaćemo neki plan.'' - kazao je Gojković za sajt našeg saveza.

Izvor: Cdm.me

Portal Analitika