Svijet

Obama prekida odmor zbog sastanka sa Bajdenom

1708obama
A
merički predsjednik Barak Obama, koji je na ljetnjem odmoru sa porodicom, vratiće se večeras u Vašington zbog sastanka sa potpredsjednikom Džozefom Bajdenom i drugim savjetnicima.

Obama prekida odmor zbog sastanka sa Bajdenom
Portal AnalitikaIzvor

Time će Obama na kratko prekinuti dvonedeljni odmor tačno na polovini, zbog sastanka čija tema nije poznata.

Zasad nije jasno zašto predsjednik SAD-a prekida odmor, a agencija AP navodi da je moguće da je to zbog kritika da Obama provodi dvije nedjelje na odmoru u jeku mnogih kriza - i u zemlji i u inostranstvu.

Obama je, ipak, prvu nedjelju odmora proveo radno - davao je izjave povodom američke vojne akcije u Iraku i sukobima policije i demonstranata u Fergusonu. Pozivao je strane lidere da razgovaraju o tenzijama između Ukrajine i Rusije, kao i Izraela i Hamasa.

"Smatram da treba reći da je zbog komplikovanih situacija u svijetu, predsjednik i dalje angažovan", izjavio je portparol Bijele kuće Erik Šulc.

Kako je navedeno, Obama će se u utorak ponovo vratiti na ostrvo Martas Vinjard.

Obama je sve ljetnje odmore bar djelimično provodio na ovom ekskluzivnom ostrvu u Masačusetsu od kako je na funkciji predsjednika, sem 2012. godine, kada se kandidovao za drugi mandat.

U vrijeme kada je odlazio na odmor, prije osam dana, agencije su napomenule da će se vratiti na dva dana u Vašington.

Njegovi savjetnici ni tada nijesu željeli da iznose detalje o razlozima Obaminog povratka, navodeći samo da želi lično da održi neke sastanke u Bijeloj kući.

Blic.rs

Portal Analitika