Region

Ajković saslušan, ostaje u pritvoru

1608ajkovic
P
ortparol Višeg suda u Nišu Tamara Savić Cvetanović rekla je da je Zoran Ajković saslušan kod sudije za prethodni postupak i da ostaje u pritvoru.

Ajković saslušan, ostaje u pritvoru
Portal AnalitikaIzvor

Po saslušanju Ajković je vraćen u KPZ Niš jer je ranije rješenje o određivanju pritvora do 30 dana ostalo na snazi.

Ajković se sumnjiči da je izvršio krivično djelo iznude, a osnov za određivanje pritvora prema ranije donijetom rješenju je osnovana opasnost od bjekstva.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović potvrdio da je Zoran Ajković doveden iz Crne Gore i da se nalazi u Kazneno popravnom zavodu Niš.

Ajković će, prema Stevovićevim riječima, danas biti saslušan u Višem sudu u Nišu.

Prema pisanju beogradskih medija, ministarstva pravde i unutrašnjih poslova Crne Gore isporučila su Ajkovića Srbiji u petak popodne.

Ajković je, navode mediji, avionom i u pratnji jakog obezbjeđenja prebačen sa podgoričkog aerodroma u Beograd, gdje je predat srpskim organima gonjenja.

Zoran Ajković, za koga se sumnja da je vođa jednog od najvećih narko-klanova u Srbiji, uhapšen je 12. juna na crnogorskom primorju, a za njim je bila raspisana i potjernica Interpola.

Detalji zbog čega je Viši sud u Nišu izdao nalog za hapšenje Ajkovića nijesu poznati, navode mediji, ali se dovode u vezu sa sumnjama na kriminalne radnje u vezi sa neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet velikih količina droge, ali i iznuda i falsifikovanja službenih dokumenata.

Foto: blic.rs
Izvor: B92

Portal Analitika