Politika

NREKIĆ: Iznenađen sam pismom, nije bilo krivice pregovaračkog tima

Loro_Nrekicok0702_1
P
redsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Ljoro Nrekić kazao je u izjavi za Portal Analitika da je iznenađen pismom grupe članova i simpatizera DPS-a, predsjedniku te partije Milu Đukanoviću. Nrekić je potvrdio da je jutros vidio to pismo ali je istovremeno odbacio navode da je pregovarački tim odgovoran zbog činjenice da je DPS ostao u opoziciji u Ulcinju.

NREKIĆ: Iznenađen sam pismom, nije bilo krivice pregovaračkog tima
Portal AnalitikaIzvor

- Iznenađen sam tim pismom bez obzira na sve. Odmah mogu reći da nije ispoštovana instanca OO DPS-a Ulcinja kome su se morali prvo obratiti nezadovoljni članovi. To je demokratsko pravilo unutar partije, kazao je Nrekić za Portal Analitika.

Rukovodstvu DPS-a na čelu sa liderom Milom Đukanovićem nedavno se obratila grupa nezadovoljnih članova DPS-a i koji su zatražili od centrale partije da izvrši analizu pregovora za formiranje vlasti u Ulcinju i da smjeni one koji su doprinjeli da DPS, sa odličnim rezultatom i devet osvojenih mandata, ostane u opoziciji.

Nrekić je kazao da uvijek ima nezadovoljnih ali da je svakome jasno da pregovarački tim nije odgovoran zbog čega je DPS ostao u opoziciji u Ulcinju.

- Nema krivice pregovaračkog tima jer je bio opšti odnosno namjenski dogovor svih da DPS ostane u opoziji. Protiv tog stava se nije moglo, zaključio je Nrekić.

Na lokalnim izborima u Ulcinju DPS je osvojila 9 mandata, Forca 8, stranka Fatmira Đeke 7, DUA tri mandata i SDP i Pozitivna po dva mandata. U parlament su ušli i SNP i DF sa po jednim mandatom. Vlast sačinjavaju koalicija Force, stranka Fatmira Đeke i Pozitivne Crne Gore.

 

 

Portal Analitika