Fudbal

Tužba protiv FIFE od milijardu eura zbog lošeg suđenja

1408sudjenje
K
olumbijski advokat Aurelio Himenes tužiće FIFU za milijardu eura zbog "moralne štete" koja mu je nanijeta lošim suđenjem na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Tužba protiv FIFE od milijardu eura zbog lošeg suđenja
Portal AnalitikaIzvor

Himenes navodi da ga je naročito potresao četvrtfinalni meč između Brazila i Kolumbije kada je odvezen u bolnicu sa srčanim problemima.

Na tom meču sudija Karlos Velasko Karbaljo propustio je da sankcioniše brojne grube startove na Hamesu Rodrigesu, a utisak je da je kod penala golman Brazila Žulio Sezar trebalo da dobije i crveni karton. Na tom meču sudija nije kaznio ni Sunigu, koji je koljenom udario Nejmara u leđa, poslije čega je brazilski napadač završio SP.

- Osjećao sam se veoma loše, srce mi se slomilo, srčani ritam bio mi je poremećen i rođaci su me odveli u urgentni centar. Bio sam okružen unucima koji su plakali - izjavio je 74-godišnji Himenes.

Takođe, advokat kaže da ima "dokaze za pogrešno postupanje" koji uključuju "svjedočenja fudbalskih zvijezda poput Pelea, Maradone, Ospine, Hamesa Rodrigesa, kao i internacionalnih sudija koji su ispitali snimak meča". Himenes naglašava da je bilo i drugih loših odluka, kao što je poništeni gol Jepesa.

- Riješio sam da tužim FIFU u pravnom sistemu Kolumbije, jer je na SP bilo mnogo grešaka sudija koje su oštetile timove mnogih zemalja, uključujući i Kolumbiju.

Advokat je rekao da će, u slučaju da pobijedi, novac od odštete uplatiti u humanitarne svrhe za pomoć djeci u Kolumbiji.

B92

Portal Analitika