Region

VUČIĆ: Emirati uplatili Srbiji milijardu dolara pomoći

1408vucicpress
P
redsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je Srbiji uplaćena milijarda dolara od Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao pomoć budžetu i zahvaljujući tome Srbija do marta neće imati problema sa likvidnošću, prenose mediji u regionu.

VUČIĆ: Emirati uplatili Srbiji milijardu dolara pomoći
Portal AnalitikaIzvor

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da će biti učinjeno sve kako bi se naredne dvije godine smanjio trend zaduživanja Srbije.

On je podsjetio da je Vlada Srbije u prethodnih 110 dana zacrtale velike planove i da je dosta toga urađeno.

- Želimo da Srbija bude uspješnija, naprednija i modernija zemlja. Naša zemlja je bila - i dalje je - u vrlo teškoj situaciji i zbog toga smo krenuli u neophodne reforme. Donijeli smo zakone o radu, o PIO, stečaju, privatizaciji, ali i set važnih medijskih zakona usklađenih i harmonizovanih sa EU i po standardima i principima EU - rekao je Vučić.

Dodao je da Vlada Srbije „nije imala slobodnog dana“ i da je bila predmet žestokih kritika, što je dobro za njen demokratski razvoj.

- Naša namjera je da stvorimo najbolju investicionu klimu, a reformske mjere koje smo donijeli pozdravili su svi, što je prvi put u poslijeratnoj istoriji - kazao je Vučić.

Portal Analitika