Region

Bačka Topola: Jedna osoba poginula u prevrtanju autobusa iz Turske

1408turciautobus
N
ajverovatniji uzrok prevrtanja turskog autobusa na autoputu kod Bačke Topole je taj da je vozač zaspao, smatraju povrijeđeni putnici, državljani Turske, koji su smješteni u Opštu bolnicu u Subotici, piše Blic.

Bačka Topola: Jedna osoba poginula u prevrtanju autobusa iz Turske
Portal AnalitikaIzvor

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko šest sati na autoputu između Bačke Topole i Subotice, jedna osoba je poginula, a tridesetak je povrijeđeno.

Oko tridesetak mladih, ugavnom sa lakim povredama, nakon ukazane pomoći u toku prijepodneva bilo je smešteno u holu Hitnog prijema u Opštoj bolnici. Većina njih je vidno potresena, nisu željeli da im se snimaju lica kamerama, pošto još nisu stupili u kontakt s porodicama. Oni koji su željeli pred kamere kažu da su krenuli turistički u zapadnu Evropu na odmor - Budimpešta, Prag, Beč i dalje ka Francuskoj i Italiji. Danas im je bio drugi dan putovanja. U momentu nesreće su spavali, a probudio ih je udar i vrisak drugih putnika.

1408turciautobus1- Mi smo spavali. Probudila nas je nesreća. Došla je Hitna pomoć i dovezla nas ovdje. Spavali smo i mislimo da je i vozač zaspao, jer je put veoma dobar - rekla je za Blic jedna od putnica.

I ona i njeni prijatelji potreseni su zbog gubitka prijateljice, žene stare oko 50 godina, koja je izgubila život u nesreći.

Kako je izjavio Goran Babičković, načelnik urgentnog odjeljenja Opšte bolnice u Subotici, 37 pacijenata dovezeno je kolima Hitne pomoći oko sedam časova ujutro, gdje su zbrinuti i pregledani. Životno ugroženih nema, a dva pacijenta su zadržana na bolničkom liječenju.

- Jedan je zbog komocije mozga zadržan na odjeljenju neuro-hirurgije. Drugi pacijent je zadržan na odjeljenju reanimacije zbog povrede grudnog koša. Taj pacijent, prema mojim informacijama, biće transportovan u Institut u Sremskoj Kamenici - rekao je Babičković.

1408turciautobus2On je dodao da je još troje pacijenata zadržano na opservaciji u subotičkoj bolnici, uglavnom zbog povreda glave, dok je većina ostalih puštena sa urgentnog odjeljenja.

Što se tiče turskog vozača, Babičković je rekao da je on pregledan, da ne zna rezultate pregleda i da je predat istražnim organima.

Prema njegovim riječima, povrijeđene je kontaktirao i konzul Turske, kome su i nadležni u bolnici i sami putnici pružili informacije.

Portal Analitika