Region

Haradinaj: Vlada Kosova u septembru

haradinaj
V
ladu Kosova će formirati koalicija tri albanske partije, DSK, AZBK i Inicijative za Kosovo, uz podršku srpske i drugih manjina, rekao je za RTK2 Ramuš Haradinaj.

Haradinaj: Vlada Kosova u septembru
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova je dodao da će kosovska vlada biti formirana bez obzira na odluku Ustavnog suda i izrazio je uvjerenje da će on biti na čelu te vlade, a da će vlada biti formirana sredinom septembra.

"Bilo kakva da je ta odluka neće promijeniti politički pravac Kosova. Koalicija DKS-AZBK-Inicijativa za Kosovo, zatim Srpska lista i ostale zajednice, Turci, Bošnjaci, Romi, Aškalije, Egipćani i većina izabranih poslanika u Skupštini, uključujući Samooprjedeljenje, smatraju da je dosta Tačijeve vladei“, rekao je on.

Haradinaj je odbacio mogućnost organizovanja novih izbora, jer kako kaže „niko nema vremena za to" i izrazio očekivanje da će "vlada biti formirana sredinom septembra.

Kandidat za mandatara je rekao da je za nastavak dijaloga sa Beogradom, ali sa novim ciljevima.

"Imamo neke ciljeve koje želimo da postignemo tim dijalogom. Uspeli smo da 19. aprila postignemo taj sporazum, puno toga se desilo ali moramo i kao zemlje bilateralno da imamo dijalog. Cilj je da se jednog dana Kosovo i Srbija međusobno priznaju i da svi idemo prema evropskom putu“, rekao je Haradinaj.

 

Portal Analitika