Abiznis

DAMJANOVIĆ: Omogućiti nastavak proizvodnje u Solani

1308Damjanovicok
S
NP podsjeća da je 16. jula Skupština jednoglasno usvojila zaključke koji su trebali da omoguće nastavak poslovanja ulcinjske Solane. Zaključci su predloženi nakon održanog kontrolnog saslušanja ministara Žugića i Kavarića i stečajnog upravnika Jovovića, kada je konstatovano da se mora zaustaviti propadanje jedne od najstarijih crnogorskih kompanija, odnosno da se sprovedu neophodne mjere za pokretanje proizvodnje u Solani, izjavio je Portalu Analitika poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović.

DAMJANOVIĆ: Omogućiti nastavak proizvodnje u Solani
Portal AnalitikaIzvor

-Iako je Skupština prvim zaključkom pozvala EPCG da u najkraćem mogućem roku isporuči električnu energiju Solani, ni nakon mjesec dana isto nije urađeno. Podsjećamo da je snadbijevanje Solane električnom energijom obustavljeno februara mjeseca tekuće godine  zbog duga od svega dvadesetak hiljada eura, iako se u desetoj godini od pokretanja stečaja imovina Solane procjenjuje na desetine miliona eura- podvukao je Damjanović.

Uz potrebu identifikovanja odgovornosti  za neizvršavanje skupštinskih zaključaka, SNP ukazuje da je njima definisano da Vlada i Fond rada, poštujući odredbe Zakona o radu, izmire obaveze prema zaposlenima, kao i da Vlada u saradnji sa Investiciono- razvojnim fondom i ulcinjskom Opštinom obezbijedi sredstva za pokretanje proizvodnje u Solani koja fabrika, bez većih problema, može da vrati.

-SNP CG je svjesna da to što Vlada Crne Gore odmara ovih vrelih avgustovskih dana i nije neka šteta, imajući u vidu koliko nas angažman Vlade sve zajedno košta, ali je zaista šteta da Solana ne radi u danima kada je trebalo da stvara profit i to zbog udruženog poduhvata Vlade, stečajnog Suda i Elektroprivrede CG- zaključio je Damjanović.

Portal Analitika