Politika

VLAHOVIĆ: Ozbiljno se pripremamo za samostalno učešće na izborima

micookok1308
P
redsjednik Crnogorske demokratske unije Miodrag Vlahović kazao je da se njegova stranka ozbiljno priprema da na parlamentarnim izborima učestvuje samostalno.

VLAHOVIĆ: Ozbiljno se pripremamo za samostalno učešće na izborima
Portal AnalitikaIzvor

Vlahović je danas, nakon sastanka sa Žordijem Šuklom predsjednikom ALDE grupe - Saveza liberala i demokrata za Evropu, rekao da su Crnoj Gori potrebne promjene ali ne po svaku cijenu.

- Koliko razvoj situacije bude nametnuo potrebu za novim izborima, kako u Podgorici tako i u Crnoj Gori mi ćemo biti „naredni“ onome što dođe. Cdu koja je osnovana mjesec dana poslije lokalnih izbora već sada ima zavidan stepen infrastrukture i pripremamo se ozbiljno da onoga trernutka kada politička potreba bude iziskivala ili omogućavala nove izbore prije svega na parlmentarnom nivou na njima učestvujemo samostalno. Tako da sve u svemu pomno pratimo što se dešava pripremajući se za buduće situacije koje se svakim danom čine sve interesantnije – rekao je Vlahović novinarima nakon sastanka sa Šuklom u sjedištu Cdu.

On je istakao da dešavanja nakon loklnih izbora u maju potvrđuju jednu od temeljnih stanoviša njihove partije a to je da su Crnoj Goir potrebne promjene.

- Promjene su potrebne ali ne sa bilo kim i ne na bilo koji način. Crnoj Gori su potrebne promjene koje će je jačati a ne slabiti. Potrebne su nam promjene koje će potrvditi naš evroatlanstski put a nekoji će ga dovoditi u pitanje – poručio je Vlahović.

Predsjednik Cdu, sa članovima Predsjedništva Cdu, susreo se danas u Podgorici sa  Žordijem Šuklom predsjednikom ALDE grupe (Saveza liberala i demokrata za Evropu) u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i potpredsjednikom Liberalne internacionale (LI).

Šukla, koji je u privatnoj posjeti Crnoj Gori, je pozdravio formiranje Crnogorske demokratske unije i istakao kako je siguran da će Cdu pojačati političke snage koje se okupljaju oko liberalnih i demokratskih vrijednosti i da bi Cdu mogao suštinski doprinijeti izgradnji političkog projekta koji će biti saglasan interesima građana Crne Gore.

Šukla je istakao da je u potpunosti uvjeren da je politička ponuda Cdu jasno zasnovana na vrijednostima zapadne demokratije i obrascima političkog refomističkog centra i da će biti u jasnoj vezi sa vrijednostima i idejama modernizacije, ekonomskog razvoja i reformi u Crnoj Gori. Naš gost je takođe ponudio svoju podršku i pomoć u povezivanju Cdu sa porodicom liberalnih i demokratskih partija u Evropi, kao i u okviru Liberalne Internacionale.

Predsjednik Vlahović i članovi rukovodstva Cdu su upoznali g. Šuklu sa političkom situacijom u Crnoj Gori, sa evro-atlanskim aspiracijama naše zemlje, kao i sa interesom i namjerom Crnogorske demokratske unije da u najskorije vrijeme bude dio ALDE i član Liberalne Internacionale.

Portal Analitika