Zabava

Policija potvrdila: Robin Vilijams se objesio

1208robinvilijamsok
H
olivudska zvijezda Robin Vilijams (63) pronađen je mrtav u svom stanu u sjevernoj Kaliforniji. Policija je potvrdila da se objesio, prenosi AP. Na konferenciji za štampu je rečeno da je glumčevo tijelo nađeno u sjedećem položaju, sa kaišem oko vrata.

Policija potvrdila: Robin Vilijams se objesio
Portal AnalitikaIzvor

Vilijamsa je pronašao njegov lični asistent, rekao je poručnik Kit Bojd iz okruga Marin novinarima. Beživotno tijelo legendarnog komičara pronađeno je u porodičnom domu juče popodne.

"Borio se sa ozbiljnom depresijom",izjavila je Mara Baksbaum, njegov predstavnik za štampu.

Kako javljaju strani mediji, uzrok smrti je gušenje, ali policija i dalje ispituje okolnosti pod kojima je glumac preminuo.

"Ovo je tragični i iznenadni gubitak. Porodica moli za poštovanje privatnosti u ovim tužnim trenucima", navela je Baksbaum.

Robin je bio sklon porocima, pa je nedavno izjavio da je još sedamdesetih godina počeo konzumirati kokain, ali da je prestao zahvaljujući prijatelju. Tako je u posljednjih nekoliko godina bio na rehabilitaciji kako bi ostao trijezan i poboljšao svoje zdravlje, pošto se poslije 20 godina ponovo odao alkoholu.

Posljednja poruka koju je Vilijams ostavio na internetu bila je fotografija sa ćerkom Zeldom, na Instagramu, na njen rođendan 31. jula.

Iznenadna vijest o tragičnoj smrti glumca prolomila se Holivudom kao munja. Nevjericu i bol njegove kolege su podijelile na društvenim mrežama.

Portal Analitika