Fudbal

Ivica Osim u bolnici

ivica-osim
L
egendarni jugoslovenski fudbaler i trener Ivica Osim smješten je na kliniku u Gracu zbog problema sa bubrezima, javljaju bosanski mediji.

Ivica Osim u bolnici
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Odbora za posredovanje i savjetovanje Fudbalskog saveza BiH smješten je na kliniku u Gracu zbog problema sa bubrezima. To je potvrdio njegov sin Amar Osim.

"Riječ je o nekim rutinskim pregledima zbog kojih je prije dva-tri dana smješten u bolnicu", rekao je Amar Osim, za Klix.ba.

On je dodao kako je Ivica imao određenih problema sa bubrezima, zbog čega je i zadržan u bolnici.

"Ne radi se o ničemu ozbiljnijem. Nakon što obavi pretrage, otac bi već za koji dan trebao da izađe iz bolnice", kazao je Amar.

Legendarni jugoslovenski igrač i trener je krajem 2007. godine, kada je bio selektor Japana, doživio moždani udar, ali se uspješno oporavio i vratio fudbalu.

Ivica Osim je bio član reprezentacije Jugoslavije i igrao je na Olimpijskim igrama 1964. godine. Od 1986. godine bio je selektor tima Jugoslavije.

U trenerskoj karijeri vodio je Željezničar, Partizan, Panatinaikos, Šturm i Džef Junajted, a bio je i selektor reprezentacije Jugoslavije, koju je na Svjetskom prvenstvu 1990. godine doveo do četvrtfinala.

Portal Analitika