Ostalo

Furtula danas za mjesto u finalu EP u Cirihu

128furtula
22
. Evropsko prvenstvo u atletici počinje danas u Cirihu, a prvog dana takmičnja nastupiće jedini crnogorski predstavnik, Danijel Furtula, koji će se takmičiti u bacanju diska.

Furtula danas za mjesto u finalu EP u Cirihu
Portal AnalitikaIzvor

Furtula će nastupiti u kvalifikacijama, koje su na programu od 16 sati i 15 minuta. Ako bude uspješa, sjutra ga očekuje nadmetanje i na na finalnom takmičenju.

On se za šampionat u Švajcarskoj EP pripremao u olimpijskom kampu Hrvatske na planini Bjelolasici sa trenerom Danilom Krtinićem i grupom hrvatskih reprezentativaca koji će nastupiti na smotri najboljih atletičara Starog kontinenta.

Najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović, koja je, takođe, trebala da nastupi u Cirihu, i to u maratonu, preskočiće EP zbog povrede pete desne noge.

Članica AK "Nikšić" će, tako, morati da sačeka drugu priliku da izbori normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Ispred ASCG šampionatu u Cirihu prisustvovaće i predsjenik ASCG Milorad Vuletić, koji će imati razne sastanke u okviru Evropske atletike, kao i Balkanske atletske Federacije. Takođe, Vuletić će prisustvovati godišnjem skupu predsjednika Malih Zemalja Evrope, gdje će se raspravljati o budućim pravcima ravoja i unapređenja atletskog sporta.

Evropsko prvenstvo trajaće do 17 avgusta.

Portal Analitika