Svijet

SAD: Otvorena prva TV stanica za ateiste

1208atheisttvok
A
meričko udruženje ateista pokrenulo je svoju televijsku stanicu „Atheist TV", prvu stanicu te vrste na svijetu.

SAD: Otvorena prva TV stanica za ateiste
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Udruženja američkih ateista Dejvid Silverman kazao je kako je ta TV stanica namijenjena svim ateistima širom svijeta.

"Ateist TV je posvećena svima ateistima u svakom mogućem smislu. Nebitno je da li sebe nazivaju ateistima, skepticima, humanistima ili bilo kojom od tih etiketa koje ljudi koriste kako bi se identifikovali, Ateist TV je za njih", kazao je Silverman.

U svom govoru je kritikovao TV kanale koje religiju prezentiraju kao jedinu istinu, te u tom smislu pomenuo "The Bible", mini seriju koja se 2013. godine prikazivala na „History Channelu“.

"Kako možemo vjerovati ičemu što History Channel prezentuje ukoliko nam kažu da je Isus hodao po vodi? Discovery Channel pak o duhovima govori kao da su živi. Kako možemo vjerovati da nam „Mythbustersi“ govore istinu", zapitao se Silverman.

Sudeći prema sajtu američkih ateista, Ateist TV će, pored različitih "ateističkih" sadržaja, prikazivati i nastupe stand up komičara. Pored toga, udruženje američkih ateista priprema svoj nedavno digitalizovani video arhiv, koji prikazuje 50 godina aktivizma.

Ekipa TV stanice već radi sa Liz Bronstajn, izvršnom producentkinjom "Whale Warsa" nominovanom za Emmy nagradu, a tu je i glumac, komičar i producent Pol Provenza.

U ranijim izjavama za medije, američki ateisti su obećali kako će svojim gledaocima ponuditi "program oslobođen od predrasuda i praznovjerja" kako za odrasle, tako i za djecu.

(rtcg.me)

Portal Analitika