Košarka

VUJOŠEVIĆ: Gazprom bi mogao da kupi 50 odsto Partizana

1208vujosevicok
T
rener košarkaša Partizana Duško Vujošević uporedio je novu sezonu sa igranjem višeg nivoa video-igre. Takođe, Vujošević je kazao novinarima da postoji mogućnost da ruski energetski gigant Gasprom kupi dio tog kluba.

VUJOŠEVIĆ: Gazprom bi mogao da kupi 50 odsto Partizana
Portal AnalitikaIzvor

"U specifičnoj smo situaciji, ali svi su u specifičnoj situaciji. Imamo mnogo problema, što uopšte nije novo, ali sa druge strane moraćemo da radimo opsežnije posao nego prethodne godine, kao viši nivo video igrice", rekao je Vujošević novinarima.

Košarkaški klub Partizan počeo je pripreme u Beogradu, na kojima se pojavilo 15 igrača. Među njima je bio i nekadašnji košarkaš crno-bijelih Luka Bogdanović koji je trenutno bez kluba, a formu održava sa Partizanom. Na probi su još trojica igrača, a Vujošević je najavio da će u sljedećih desetak dana znati kako će izgledati tim, poslije čega će dovesti Amerikanca.

"Neki razgovori se vode, ali ne treba očekivati senzaciju. U sljedećih desetak dana ćemo raditi na kondiciji i dovoditi igrače, a kad kompletiramo tim od evropskih košarkaša, vidjećemo šta fali i tu dovesti Amerikanca", rekao je Vujošević.

On je kazao da tokom ljeta nije pratio medije, ali je kritikovao mišljenja koja su u javnosti iznošena protiv Crvene zvezde i Partizana.

"Ali sa druge strane pozitivno je da su nam iz vrha države rekli da prema njihovim izvorima postoje velike šanse da 50 odsto Košarkaškog kluba Partizan kupi Gazprom. Dakle, ne da će imati samo 50 odsto FK Crvena zvezda, nego i Partizana. Time je vlast pokazala da vodi brigu o oba kluba i pokazali su državničku odgovornost", rekao je Vujošević.

Na pitanje novinara da li će praviti tim kao da se igra Evroliga, Vujošević je rekao da bi to volio.

"Evrokup je teško takmičenje, volio bih da bude praćeno ove sezone isto kao i prošle. Evrokup je jako takmičenje, ali je Evroliga znatno jača, volio bih da u klub dođu igrači koji su iznad ranga Evrokupa".

Na pitanje da li je ovo najteža situacija u kojoj se Partizan ikada nalazio, Vujošević se poslije duže pauze nasmiješio i rekao "i ovo će se lani zvati".

Novinare je zanimalo da li će sledeće sezone u Partizanu igrati Aleksandar Pavlović.

"Ja sam čuo da on ima ponudu da ide u Kinu, gdje mu za pet i po meseci nude milion dolara. Pavlović je pokazao veliku ljubav i mnogo je zadužio Partizan", rekao je Vujošević.

Novinari su ga pitali i o pomalo ružnom rastanku sa Davisom Bertansom, pošto je Vujošević dao oštru izjavu o njemu, ali ga je ipak nazvao svojim djetetom.

"Ima nekih stvari, koje ne mogu lijepo da se kažu i ja mislim da je on u svojoj panici napravio propust da me pozove i to kaže, pošto je stalno isticao da ima takav odnos sa mnom, ma, njega razumem i više nego druge", rekao je Vujošević.

(B92)

Portal Analitika