Rukomet

PETROVIĆ: Čeka nas možda najzahtjevnija sezona do sada

trening-1petrovic1108
K
opaonik je postao nezaobilazna destinacija za rukometašice Budućnosti. Kada god su pripreme odradile na Kopaoniku naše dame su napravile velike stvari, a već pet dana na ovoj prelijepoj planini bruse formu za paklenu sezonu koja slijedi u kojoj će imati najveće ambicije.

PETROVIĆ: Čeka nas možda najzahtjevnija sezona do sada
Portal AnalitikaIzvor

Njihove pripreme, makar bazične, se ne mogu zamisliti bez jednog od najboljih kondicionih trenera u regionu Marka Mraka. Dokazani slovenački stručnjak je veoma važan član stručnog štaba “plavih”, a njegovo znanje igračice svakako znaju da cijene.

- Ovdje se osjećamo zaista odlično. Imamo fenomenalne uslove za rad, uvijek su visinske pripreme najnapornije, ali što da se radi, profesionalci smo i ovo jednostavno moramo proći da bi kasnije ubirale plodove rada i bile spremne za sve izazove u Ligi šampiona. Tu je svakako paklen rad sa trenerom Mrakom na koji smo navikle već godinama, ali kao što rekoh uvijek smo se dobro osjećale tokom čitave sezone nakon što prođemo sve ovo - kazala je za Handball Montenegro Radmila Petrović.

Plave će na Kopaoniku boraviti još pet dana, potom dolaze u Podgoricu, pa već 21. avgusta počinju sa kontrolnim mečevima.

- Ono najteže polako prolazi, a onda nas čeka uigravanje. Ova sezona će možda biti i najzahtjevnija do sada. Imamo dobru ekipu, za godinu smo iskusnije, odlično se poznajemo i to je naša snaga. Pritom povratak Katarine Bulatović će nam mnogo značiti i ukoliko nas povrede zaobiđu vjerujem da imamo tim za velika djela. Međutim i druge ekipe koje žele da doguraju do kraja su se kvalitetno pojačale tako da će biti teško, ali mi vjerujemo u sebe i znamo koliko smo jake kao kolektiv - poručila je Petrović.

Na turniru u glavnom gradu Rumunije, od 21. do 24. avgusta, “plave” će igrati protiv njemačkog Bjetighajma i ruskog Rostova, dok će rivali na turniru u Koprivnici (29. i 30. avgust) biti domaćin Podravka, slovenački Krim i slovačka ekipa Mihalovce.

Posljednja provjera će biti turnir u Ljubljani, koji je na programu 12. i 13. septembra, a na kojem će pored domaćina Krima, protivnici biti hrvatska Podravka i austrijski Hipo.

Handball Montenegro

Portal Analitika