Politika

VUKOVIĆ: Opozicija isključivi krivac za neizbor VDT-a

1008vukovic
P
oslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković ocijenio je u izjavi za Portal Analitika da je parlamentarna opozicija isključivi krivac za neizbor vrhovnog državnog tužioca. Vuković je podsjetio da je parlamentarna opozicija nije bila u sali kada se glasalo za predlog da Ivica Stanković bude izabran za ključnu funkciju u tužilaštvo a da je parlamentarna većina u tom slučaju bila na visini zadatka.

VUKOVIĆ: Opozicija isključivi krivac za neizbor VDT-a
Portal AnalitikaIzvor

Američka ambadsadorka u Podgorici Sju Kej Braun kazala je juče da sukobi bazirani na uskim partijskim interesima unazađuju Crnu Goru na putu ka EU I NATO i ugrožavaju njen napredak i prosperitet uopšte navodeći da prije svega misli na neuspješan izbor VDT-a.

- Iz međunarodne zajednice koja vrši monitoring kao i iz Evropske unije, koja je takve slučajeve potencirala u svojim izvještajima, trebalo je jasno prstom pokazati ko je odgovoran za neizbor vrhovnog državnog tužioca, kazao je Vuković za Portal Analitika.

Vuković je podsjetio da nakon što prvi put nije izabran VDT da je uslijedila opravdana kritika na račun parlamenta zbog neizbora VDT-a ali da je u drugom slučaju kada je biran Stanković zavladao muk.

- Definitivno se pokazalo ko nije za promjene u Crnoj Gori i svakome ko nije slijep kod očiju jasno koliko su lažne optužbe opozicije upućene drugoj strani da navodno nema političke volje za promjenama. Oni su ti kod kojih nema političke volje jer bi oni da ruše sve što je demokratsko, naveo je Vuković.

Prema njegovim riječima opozicija nije prisustvovala glasanju za izbor VDT-a iz potpuno iracionalnih i infatilnih političkih razloga.

Skupština Crne Gore nedavno nije izabrala u prvom pokušaju Ivicu Stankovića za vrhovnog državnog tužioca, pa će glasanje biti ponovljeno na prvoj sjednici jesenjeg zasijedanja.

 

 

Portal Analitika