Fudbal

Cico Kranjčar sa timom prije dva dana se vozio juče srušenim avionom!

cico
P
adaju avioni često u zadnje vrijeme, čak i nestaju, stoga je jučerašnji pad iranskog aviona sa 48 putnika i članova posade, u blizini aerodroma u Teheranu, za mnoge bila “normalna vijest”. I, definitivno, nije izazvala takav medijski interes kao ona dva aviona Malaysia Airlinesa.

Cico Kranjčar sa timom prije dva dana se vozio juče srušenim avionom!
Portal AnalitikaIzvor

Ali, ima i onih koji si “zahvaljivali nebesima”, kao Zlatko Kranjčar, aktuelni trener Sepahana, uglednog iranskog kluba.

Avion se raspao odmah nakon polijetanja, i to zbog loše izrade, a dva dana ranije njime su  Cico i igrači Sepahana doletjeli iz Tabriza gdje su igrali protiv Gostaresh Foolada!

Pobijedili su, slavili, a nisu ni slutili da su bili među posljednjima koji su preživjeli let tim istim avionom.

- U šoku smo svi, naravno, ovo je velika nesreća. I, naravno, prođe ti kroz glavu, moglo se nama dogoditi, samo dva dana ranije letjeli smo istim avionom, što da se onda raspao?! Očito, imali smo sreće, izgleda da nas čuva Bog - javio se Jutarnjem juče iz Irana Zlatko Kranjčar, još uvijek jako pod utiskom onoga što se dogodilo.

- To je avion koji se koristi za čarter letove, ne lete njime samo igrači i članovi Sepahana, već i ostali civili, tako da u njemu, u trenutku pada, nije bilo nijednog člana našeg kluba. Koja tragedija, strašno - pričao je Kranjčar.

Portal Analitika