Košarka

Pobjedom otvorili kvalifikacije: Crna Gora nakon produžetka savladala Izrael

kosarka3
K
ošarkaši Crne Gore savladali su danas, nakon produžetka, ekipu Izraela rezultatom 100:97, u prvoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pobjedom otvorili kvalifikacije: Crna Gora nakon produžetka savladala Izrael
Portal AnalitikaIzvor

Na kraju četvrte četvrtine, rezultat je bio 86:86. Zbog ratnih dešavanja u Izrealu, utakmica je odigrana u Nikoziji.

U grupi sa Crnom Gorom su, pored Izraela, još i Bugarska i Holandija.

Na poluvremenu Izrael je vodio 40:39, ali su "crveni" uspjeli da preokrenu, zahvaljujući Ročestiju i na kraju treće dionice vodili su 66:58, a na kraju četvrte rezultat je neriješen 86:86.

Selektor Luka Pavićević od prvog minuta na parket je poslao Tejlora Ročestija, Suada Šehovića, Aleksu Popovića, Mirka Bjelicu i Vladimira Dragičevića.

Uvodni minuti pripali su Izraelcima, koji su se na startu odlijepili serijom od 6:0. "Crveni" dva puta došli do izjednačenja (9:9 i 11:11), ali su imali nekoliko nezavršenih akcija, što su Izrealci znali da kazne da kontrama povećaju prednost. Nakon prve četvrtine Izrael vodi 20:17.kosarka2

Druga četvrtinu obilježili su preokreti na obje strane.

Naši su dobro taj dio igre, trojkom Radovića došli do su izjedančenja, potom i vodili pet razlike, ali Izreal je povratio prednost, zahvaljujući brzoj tranformaciji nakon grešaka "crvenih", ubrzo je došao do +4.

Ipak, do kraja četvrtine crnogorski košarkaši još dva puta stizali prednost rivala, ali trojka Pninija odvela je Izrelace na +3, da bi potom, u posljednjem minutu druge dionice, Ivanović sa linije slobodnih bacanja smanjio na jedan razlike.

I u nastavku meča viđena je neizvjesna borba, ali je Crna Gora na krilima Ročestija preokrenula rezultat, Pjejmejker Njižnjija iz Novgoroda pogodio je dva puta uz faul na startu drugog poluvremena, a takođe je razigravao saigrače i do sada upisao 5 asistencija.

Na kraju treće četvrtine vodlili smo 66:58, ali je Limonad vratio Izreal u meč na početku posljednje četvrtine, vezao 5 poena, ali naši nijesu dali rivalu da preokrene. Važne trojke postigli su Sead Šehović i Ročesti, čime smo došli u vođstvo od 6 razlike, pa je pritisak bio na Izrealcima.

Preko najboljeg igrača danas, ipak su došli do izjednačenja, ali odgovrio je mlađi Šehović novom trojkom.

Pomogla nam je i najmerna lična Fišera, kada smo imali samo poen prednosti, a potom i nova trojka na skoro minut do kraja. Ovog puta sa distance je precizan bio Mihailović, koji nas je odveo na +6.kosarka1

Nakon toga, "crveni" nijesu realizovali dva napada, a ispod svog koša bili su nespretni i izgubili loptu, pa su Izraelci uspjeli da dođu do produžetaka.

Izrael je bio protivnik i u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa, a naša reprezentacija dobila je tri od četiri međusobna duela.

U prethodnim kvalifikacijama za EP U Sloveniji prije dvije godine, koje su završene sa maksimalnim učinkom, "crveni" su na startu u Podgorici savladali Izrael i najavili sjajno ljeto. Nadamo se da če tako biti i ovog puta.

Izrael je najteži pritvinik u grupi, u kojoj su još i Bugarska i Holandija.

 

RTCG, MINA

Portal Analitika