Fudbal

Rudar uz dva gola Katoa srušio šampiona

rudaroko
R
udar iz Pljevalja savladao je u gostima Sutjesku sa 3:1 (1:1), a najzaslužniji za tu pobjedu je Japanac Kohei Kato, koji je sa odlična dva gola donio svom tim pobjedu nad dvostrukim uzastopnim šampionom.

Rudar uz dva gola Katoa srušio šampiona
Portal AnalitikaIzvor

Kato je bio igrač utakmice ne samo zbog dva postignuta gola već i zbog toga što je iznudio isključenje Lukića u 25.minutu.

Od starta utakmice Pljevljaci su pokazali da žele sva tri boda u Nikšiću. Ivan Ivanović i Predrag Brnović su u prvih 15 minuta pokušali da ugroze gol Sutjeske ali bez uspjeha. Igrao se 25.minut kada je novajlija u redovima Sutjeske Lukić zaradio crveni karton.

Bio je posljedni igrač odbrane, a kako je srušio Kata sudija Milačić je morao da mu pokaže put u svlačionicu. Osam minuta nakon toga majstorija Kata koji je iz slobodnog udarca savladao Janjuševića. Mogli su "minersi" do kraja prvog dijela povisiti prednost, ali je Noma promašio odličnu šansu. Kada se činilo da Sutjeska može malo što uraditi stiglo je izjednačenje. Goran Vujović je nakon kornera dobro reagovao i poravnao je na 1-1.

U nastavku su Nikšićani napadali iako su imali igrača manje, ali bez rezultata. Tekao je 68.minut, novi slobodan udarac za Rudar, ponovo Kato i ponovo gol. Konačnih Sutjeska-Rudar 1:3 postavio je Igor Ivanović u sudijskoj nadoknadi.

 

RTCG

Portal Analitika