Politika

VUKOVIĆ: Stiču se uslovi da ponovo razgovaramo sa SDP-om o vlasti u Podgorici

1008vukovic
P
olitička situacija u Podgorici neće se završiti na vašarski način, kazao je za Blic Crna Gora poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković.

VUKOVIĆ: Stiču se uslovi da ponovo razgovaramo sa SDP-om o vlasti u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

- Situacija u vezi sa formiranjem vlasti u Podgorici polako se vraća u normalu, budući da je SDP sada oslobođena zabluda „da može s djecom spavati“ – kazao je Vuković.

Kako prenosi CdM, on je dodao da postoji varijanta da SDP i DPS razgovaraju ponovo o formiranju vlasti u Podgorici.

- Stiču se uslovi da se vratimo do one tačke kada je SDP počela pogrešno da traga za alternativom sadašnjeg demokratskog puta Crne Gore. Smatram da SDP s DPS-om, odnosno blokom demokratskih struktura koje su dobile legitimitet u Podgorici, može da napravi ozbiljnu, politički odgovornu, profesionalnu lokalnu upravu koja će nastavi da razvija Podgoricu. Više sam nego siguran da se to može desiti, samo da malo legnu stvari - rekao je Vuković.

Ukoliko je takvo rješenje „previše“ za SDP, Vuković kaže da ni vanredni izbori nisu nedemokratska opcija.

- Sva rješenja su bolja od haosa koji se do sada dešavao. Srećom, grad funkcioniše i građani ne osjećaju da nije formirana vlast. Razne improvizacije, manjinska vlast, razne podrške - neozbiljni su projekti i u samoj najavi su bili osuđeni na pravnu, političku i zdravorazumsku propast – stav je Vukovića.

On ističe da je Podgorica nepotrebno bila „žrtvovana“ dva mjeseca i da se za to vrijeme pokazala „sva prevarnost i opskurnost političkih projekata DF, njihovih nalogodavaca, konvertitske politike Pozitivne, SNP-a, i svih struktura koje govore dobro jutro na sve četiri strane svijeta“.

Govoreći o SDP-u, Vuković je istakao da se za prethodna dva mjeseca pokazalo „kako izgleda kad neko potrči u provaliju“.

- Vjerujem da se koalicija Evropsko lice Podgorice raspala, SDP je ostao sa ožiljcima, ali i to je dio biografije – zaključio je

Vuković

.

Portal Analitika